nie wiem czemu, ale wszystko na raz nie chcialo wejsc , a kasowac juz nie chcialem
oswojenie sie z otoczeniem nowym
7
8
przygotowanie sie do lowow
9
nastepne podejscie do lowow
10
11
]czy teraz jest juz lepiej z ta jasnoscia i kolorami ???
Wersja do druku
nie wiem czemu, ale wszystko na raz nie chcialo wejsc , a kasowac juz nie chcialem
oswojenie sie z otoczeniem nowym
7
8
przygotowanie sie do lowow
9
nastepne podejscie do lowow
10
11
]czy teraz jest juz lepiej z ta jasnoscia i kolorami ???
Ja myślę, że możesz powoli przestać się za każdym razem dopytywać "czy jakość jest OK" ;-) A ostatnia fotka na oph po prostu wymiata.
Witam.
Mam pytanie do fotosc.
Zdjęcia rzeczywiście piękne. Tylko zadziwia mnie jedna rzecz. Mianowicie jak Ci się udało sfotografować te ptaki ? Np. głowa orła wchodzi w cały kadr.
To musiało być bardzo blisko. Na mnie myszołów z 200 m krzyczy a tu jak się ogląda zdjęcia to ma się wrażenie że fotograf stał 1,5 metra od ptaka.
Wiem że są teleobiektywy i można zrobić crop, ale to i tak trzeba wielkiej sztuki aby zrobić takie zdjęcia.
Czy mógłbyś zdracić tajemnicę jak Ci się udaje zrobić takie zdjęcia ? :)
Stosujesz zamaskowane budki , jak długo siedzisz na czatach ?
pozdrawiam
Sylwek, u Ciebie to ona moze nazywa sie wood duck :mrgreen: , tylko ze w poprawnym nazewnictwie miedzynarodowym WOOD DUCK to Karolinka , a Mandarynka to Mandarin Duck.
Zdecydowanie polecam angielskie wydanie COLINS "Bird Guide" Killian Mullarney, Lars Svensoon i inni. Ta pozycja rozwieje wszelkie Twoje wątpliwosci odnosnie nazewnictwa poszczególnych gatunków
Pozdr
Rafał
muflon :) lepiej byc pewnym , duzo zdjec wpier tu pokazuje , zanim jeszcze gdzie indziej je umieszcze :)
jutomi:) tez o tym nie wiedzialem :) zapewne sezon zimowy zmusza ich do prztrwania i zywienia sie rybami , ale to tylko moja teoria :)
Nasir :) juz ten temat byl poruszanykilka stron wczesniej , uzywam siatki maskujacej , z czekaniem roznie bywa :) np. z ta czapla to byla latwizna :) poniewaz jest tylko kawalek jeziorka odmrozonego , gdzie cale ptactwo sie tam skupia i ja tez , wiec ona aby cos zjesc tez musiala tam przyleciec :)
rafal :) wiec u mnie jest Karolinka , z Mandaryna sie jeszcze nie spotkalem :( dodam rowniez , ze tylko net pomaga mi zidentyfikacja polskich nazw ptakow
1
2
........................... mewy..........................
3
4
5
6
7
8
9
10
pięknie
Swietne.. ściemnienie monitora zdecydowanie pomogło ;-)
Mandarynka to taka kaczka z piórami jak skrzydełka husarii ;-)
Od kiedy moje dziewczyny zobaczyły ją na zywo w kieleckim parku to są jej fankami ;-) - byla tylko ze 2 dni ale to wystarczyło bo naprawdę sa śliczne:
Tu masz link do strony snowboardera z tymi kaczkami to zobaczysz o jakich piszemy
Ostatnie zdjęcia rewelacja (wszystkie robione 400/5.6?)
Pozdr
Artur
Super!