Jedyne w czym masz rację to zarządzanie barwą w Windowsie. Rzeczywiście bardzo jest to irytujące. Co do niestabilności to straszne brednie kolego piszesz.
Wersja do druku
To ja moze powiwm tak, piekne czasy windows 95, 98, XP i Visty. Co chwile komus padal system, jechalo sie naprawiac i inkasowalo pieniazki. Od czasow Windows 7 trzeba bylo poszukac innego zrodla dochodu. Tyle w temacie niestabilnosci i zawodnosci Windows.
Sam nie pamietam kiedy mialem blue screena (7'ka pro).
Reinstalke tez robie raz na rok/dwa lata jak juz duzo rzeczy przewale przez system i raczej profilaktycznie.
Yhym już wypowiadali się tutaj użytkownicy Apple'a którzy twojego zdania nie podzielają wiec dlaczego nie z nimi dyskutujesz?
I rzuć okiem na forum wsparcia technicznego Apple'a zanim będziesz kontynuował te swoje bajki o cudownym os x ;]
https://discussions.apple.com/commun...os_x_mavericks
https://discussions.apple.com/commun.../os_x_yosemite
Mi potrafi sie yosemite zawiesic przy wylaczaniu lapa, taka to stabilnosc.
Widocznie czas odwiedzić serwis, mi się nic takiego jakoś nie dzieje, jakiego masz tego lapka, może to jakiś składak z allegro??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Z 2008 macbook pro 13". A1278.
Kupiony w apple store. Moze te 2GB mu zle wroza ;)
4-8GB pewnie pomogloby ale nie chce juz w dziada inwestowac. Procek c2d z nvidia gpu.
Pelson, nie będę dyskutował w stylu jaki Ty uznasz za właściwy. To, że ktoś mojego zdania nie podziela nie oznacza, że się wycofam ze swojego, zlituj się.
Nie; stabilność OS X to nie bajka, za to niestabilność Windy to fakt. Nie chodzi mi tylko o system. Wątek dotyczy komputera dla fotografa a ja uważam, że te oparte o Windows nadają się do tego celu gorzej niż Mac. Nie tylko z powodu zarządzania barwą. Np. Zwalnianie systemu z upływem czasu, albo "profilaktyczne" reinstalowanie systemu, absurd jakiś :-) Nie kupuję kompa po to, by w nim grzebać, składać i rozkładać go, czy "rozbudowywać". Ja chce z kompa korzystać. Z Makiem jest to łatwiejsze.
Sent from my iPad using Tapatalk
A ten dalej swoje, zwalnianie było za czasów XP i Vista (bez SP) reinstalowanie systemu robili tacy co instalowanie wszystko jak poleci z dobre programy, sami robiac syf na kompie, jak się potrafi to można i zapewne ja jak i wielu innych, kupiło, złożyło i cieszy się ze sprzętu :-)
Windows 7 zainstalowalem u siebie 5 lat temu i do dzis nie zwolnil mimo wielu zainstalowanych i odinstalowanych programow. Nie musialem tez przez ten czas uzyc przycisku Reset.