EHF Euro 2016 - trening Chorwatów:
391.
Wersja do druku
EHF Euro 2016 - trening Chorwatów:
391.
EHF Euro 2016
MKD - BLR
392.
FRA - NOR
393.
POL - CRO
394.
Jak sprawuje się 6D w sporcie?
Cerrad Czarni Radom - Łuczniczka Bydgoszcz
395.
Tak to wygląda na pierwszy rzut oka jakby ostrość była jednak na tych blokujących niż atakującym. Jaki to był czas migawki ?
Zgadza się. Seria w 6D jest wolna. Dobre złapanie ataku nie jest takie proste. Bardzo czesto jest spóźnione, albo zbyt wczesne. Do tego jeszcze należny przewidzieć intencje wystawiającego. On chce zmylić blok obrony i przy okazji fotografa, a my musimy kombinować, czy będzie na prawo, na lewo, czy może krótka :).
Duże zbliżenie (wypełnienie kadru) jest efektowne, ale przypomina śledzenie meczu przez dziurkę od klucza. dlatego bardzo często ustawiam sobie ostrość na górnej taśmie siatki. I tak jest w tym przypadku. Dlatego ostrość jest na piłce, a nie na twarzy atakującego.
U mnie czas migawki przeważnie jest taki sam - 1/1250s. Nie mam poruszonych zdjęć, ale zdarzają się rozmazane ręce przy szybkim rzucie w handballu :).
--- Kolejny post ---
Tak jak pisałem ostrość w okolicach siatki, a twarz atakującego wyszła na pograniczu rozkładu GO. Zdjęcie skopane lub ewentualnie akceptowalne przy małych formatach np 800px na dłuższym boku :).
--- Kolejny post ---
Ale już na 393 jest OK. A czy dłoń jest bardziej ostra, czy twarz, to już szczegół.
Cobalt. Weź nie pi... ol. Twarz jest po prostu rozmyta i tyle. Do kubła takie zdjęcie. Nie wierzę, że będąc na meczu nie masz innego, podobnego, z poprawnie złapaną ostrością. Kogo to obchodzi, że 6D jest wolne ? Zdjęcie jest zdjęciem. Ono ma się bronić albo nie i nikogo nie interesuje "twoja historia".
Ostrość w okolicach siatki ? Dobrze, że nie w okolicach hali sportowej. No, gdzieś tam jest. Na 3 albo 8 metrze...