Obiektyw przekazany do testów dla optycznych, zapewne na dniach będzie cały test.
Wersja do druku
Obiektyw przekazany do testów dla optycznych, zapewne na dniach będzie cały test.
No tak, skrzynki na listy w 600 milimetrach chyba jeszcze nie widziałem ;)
pewnie ogólnie wyjdzie słabo, od 400-600 przeciętnie lub marnie ale za to Sigma w podsumowaniu testu znajdzie się bankowo :)
jaka Sigma??
Interesuje mnie temat AI SERVO ale takie testowe foty nic nie mówią jeśli mamy na myśli ptasią fotografię. Miałem kiedyś S150-500 i nia też spokojnie takie foty się robiło. Ale nie sztuką jest aby AI SERVO dało radę jak focisz gęsi lecace 100m od Ciebie w sposób niewiele zmieniający dystans. Trzeba zrobić zdjęci nalotu ptaka, który w sekundę przemieścił się z 25m na 10m albo coś podobnego. I wtedy może się okazać, ze ten stawiany tutaj na przegranej pozycji 100-400 da radę a TAMI nie. Bo moja SIGMA nie dawała rady z takim nalotem a 100-400 daje i to jest jakby podstawa w ptasiej fotografii a nie porównywanie cropów 100%.
Czy macie taki test zrobiony tamronem? Bo jesli on dałby radę z takim tematem to uuu to byłby wart grzechu 8-)
Za to z Twojego komentarza, do którego odniósł się [B]Matsil[/B, wynika naprawdę dużo.
BTW ciekaw jestem, czy miałeś okazję zapiąć kiedykolwiek jakąkolwiek z Sigm i sprawdzić ten mit o beznadziejnie niskiej jakości tych szkieł. Albo nie, nie jestem - ta badziewność Sigmy jest przecież aksjomatem.
OOT