Miał ktoś do czynienia ze statywem Wondlan WL-7100?
Wersja do druku
Miał ktoś do czynienia ze statywem Wondlan WL-7100?
W budżecie (nieco ponad) 500 zł to brałbym chyba Statyw MGA-684 z głowicą kulową FPH-62Q - FotoproŽ .
Sekcje są cztery! Bez katalogu w łapie nie jestem w stanie wskazać dokładnie takiego samego modelu, ale np. taki GT-3228X8C jest zbliżony osiągami.
Poszukiwań ciąg dalszy :) Dziś wpadł mi oko statyw SIRUI T-1004X. Same nogi to koszt około 300 zł. Maksymalny udźwig 10 kg, wysokość 140 cm (trochę mało, ale dojdzie głowica + body z gripem, więc da się przeżyć) i waga 1.1kg! Bardzo mnie zainteresował ze względu na wagę i dość dobrą cenę. Niestety nie znalazłem żadnych testów i porównań w sieci. Używał ktoś? Czy z dobrą głowicą utrzyma wyżej wymieniony sprzęt? Jak z jakością wykonania?
Rozejrzałem się za głowicami i oto co znalazłem:
- Sirui G-10 - udźwig: 20 kg (ciekawe ile ma w rzeczywistości) - 235 zł, musiałbym więc nieco naciągnąć budżet
- Triopo B-2 - udźwig 8kg, hydrauliczny system blokowania (używał ktoś w porównaniu ze zwykłą głowicą kulową? Sprawdza się, czy to kolejny marketingowy bełkot?)
Racja. Dzięki za zwrócenie uwagi. Teraz to już kompletnie nie wiem co wybrać. Potrzebuję coś lekkiego, co utrzyma około 3 kg bez problemu (bo tyle będzie ważył 1D3 + 70-200 2.8) i po rozłożeniu stanie stabilnie na wysokości około 150 cm (same nogi, z głowicą nieco wyżej). Czasu coraz mniej, bo potrzebuję na 9 lipca.