jeśli będzie jakiś dokładniejsze info odnośnie spraw takich jak termin/miejsce/koszt. To tez byłbym wdzięczny za PW.
Pozdrawiam,
Wersja do druku
Koło marca dodzwoniłem się do Instytutu JP II i powiedzieli że kurs odbędzie się koło października, zapisała mnie pani i ok. 2 miesiące temu dzwoniła i mówiła że odbędzie się kurs chyba w sierpniu. Ja zrezygnowałem i zrobiłem kurs w marcu w Krakowie;-) Musisz próbować dzwonić koło 11.
Szczesc Boże :)
dzwonilem dzis do kurii sosnowieckiej (jak mnie poinformowano
tak mozna odbyc przeszkolenie i zdobyc legitymacje na slasku)
i tu zaskoczka, siostra przełożona mowi:
"prosze dzwonic w styczniu kurs bedzie organizowany w okolicach
kwietnia, koszt okolo 50zl...":roll::roll:
I co Wy na to ?? ma ktos jakis pomysl ?? jakiegos milego
proboszcza, ktory moglby wydac owa legitymacje szybciej ??
interesuje mnie slask lub okolice krakowa...
Pozdrawiam :)
W Krakowie był 2-3 września (120 zł od osoby). Kiedy będzie następny? Tego, zdaje się, ze sami jeszcze nie wiedzą. Trzeba monitorować ich stronę, tam, na miesiąc przed, zazwyczaj pojawia się konkretna wiadomość.
http://www.diecezja.pl/index.php?page=kurs
W diecezji Krakowskiej najlepiej się złościć bo oni organizują kurs jak uzbiera się odpowiednio duża grupa chętnych. Przed wakacjami to było prawie co miesiąc tak wielu było chętnych.
Dziekuje Wam bardzo za info :) Pokój z Wami :)
jutro mam egzamin w kurii warmińskiej i zastanawiam się jakie mniej więcej padają pytania na egzaminie?
dla potomności - pytania w moim przypadku były łatwe i odnosiły się do zasad jakie musi przestrzegać fotograf, czyli nie zwracanie na siebie uwagi, nie chodzenie podczas czytania ewangelii, homilii, nie włażenie na prezbiterium no i kto ustalił te zasady, a jest nim zgromadzenie liturgiczne episkopatu polski. dobrze że były intuicyjne i życiowe pytania, bo zagadnienia liturgii ciężko było mi przyswoić w całości.