Odp: Kupował ktoś z Hong Kongu??
Wznowię temat. Chcę kupić Canona 650D. Zastanawiam się nad kupnem na ebay właśnie z HK. Weźmy na przykład dwie oferty:
1. Canon Rebel T4i (EOS 650D / Kiss X6) with 18-135mm STM Lens Kit U3844 013803150629 | eBay
2. Canon EOS 650D Kit EF-S 18-135mm IS STM+Extra Battery+UV 013803150629 | eBay
Jak wygląda z gwarancją? Domyślam się że na terenie PL nie działa, ale czy na powyższych aukcjach w ogóle dostaję jakąś gwarancje na sprzęt? Muszę wiedzieć o czymś przed kupnem sprzętu z HK (nigdy nie kupowałem w ten sposób - ebay UK, ship HK) ? Macie jakikolwiek porady?
Cytat:
Zamieszczone przez
Alcest
Macie jakikolwiek porady?
Mam poradę: canon 650d + 18-135 w cenie od 3400zł w Polsce. Z papierami, gwarancją, bez kosztów przesyłki, nerwów i wysiłku.
ale to raczej nie z obiektywem STM.
:oops:
wtopa :D STM to rozumiem, że to ten nowszy model :p ale z tego co widzę to nie jest jakoś bardzo dużo droższy :>
3500zł kup teraz i jedna aukcja NIETRAFIONEGO PREZENTU za 3100zł która się kończy jutro :)
4000zł w PL, a na ebayu 3100zł
Cytat:
Zamieszczone przez
Alcest
4000zł w PL, a na ebayu 3100zł
* * * Nowy CANON 650D 18-135 IS STM FV23% * * * (2876161681) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. FULL ZESTAW ? GWARANCJA :> niecałe 3600zł
Canon EOS 650D +EF-S 18-135 IS STM NOWY !! (2867294876) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tu masz aukcje, ale pewnie troszkę skoczy w górę i niewiadomo czy jest gwarancja, ale zawsze można zapytać.
Musisz się dowiedzieć czy nie ma jakiegoś cła przy sprowadzeniu tego z HK :> bo jak Ci dojdą dodatkowe opłaty to już w ogóle :O
A kupował może ktoś ostatnio z Keaphoto.com? Przywalają cło i podatek?
Chciałem zamówić radiówki z HK i szukam pewnego sprzedawcy.
Znalazłem tego, czy ktoś już kupował, ewentualnie może podać innego sprawdzonego?:)
Link YONGNUO YN 622C Wireless TTL Flash Trigger 1 8000s Flash Ratio for Canon F335 | eBay
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Ja kupiłem u tego gościa grip Pixel Vertax do 5D3 w czerwcu 2012 - bezproblemowa transakcja, w niecały tydzień miałem go w domu. Wyszukałbym tylko na Twoim miejscu ofertę najkorzystniejszą walutowo, bo on ma też ceny w USD - z tego co pamiętam wychodziło najkorzystniej dla nas i ja gripa brałem za USD.