No to i ja sie dopisze. Szukam drukarki foto (koniecznie print na dvd) - w zasadzie w gre wchodzi tylko jak powyzej - P50 i ip4700 (4600). Czy roznica w fotografiach kolorowych jest duza miedzy tymi drukarkami ? Chodzi mi o tanie zamienniki a nie oryginalne, dedykowane tusze. Precyzujac to nie myslalem o CISSie lecz raczej o samoresetach i napelnianiu z butelki strzykawka. Jakosc tekstu mi wstarczy z najtanszych drukarek wiec tu praktycznie nie mam wymagan. Poprzednia IP3000 zajechalem i glowica mimo czyszczenia nie dawala juz rady.
Druga rzecz - jako, ze czasem drukuje wieksze ilosci na papierach wizytowkowych z faktura to ktora drukarka bedzie sie pod tym wzgledem lepiej sprawowac ?
Jak na razie jestem bardziej ukierunkowany na ip4700 bo pasowala mi jej obsluga, dodatkowa kaseta na papier i brak tendencji do zasychania zamiennikowych tuszow nawet przez miesiac nieuzytkowania. Nie mam porownania jak sytuacja wyglada w epsonie - czy zamienniki lubia skutecznie zapchac glowice po nieuzywaniu np zima gdy jest sucho od kaloryferow ?