właśnie w nówce 50d (5 dni) wyskoczył mi ten błąd.. Po restarcie (wyciąganie/wkładanie akumulatorka) wszystko gra ale coś tu to samo szkło ze starym korpusem (400d) w życiu mi nie strajkowało..
Wersja do druku
właśnie w nówce 50d (5 dni) wyskoczył mi ten błąd.. Po restarcie (wyciąganie/wkładanie akumulatorka) wszystko gra ale coś tu to samo szkło ze starym korpusem (400d) w życiu mi nie strajkowało..
mi juz jakos przestal sie pojawiac, pojawil sie 2 razy na meczu pilki noznej (mgla byla, zimno), w ten weekend bylem na 3 meczach recznej (3h) i nie bylo zadnych problemow, moze aparat musial sie "dotrzec" :D
Dokładnie. Sigma 17-70. Na pozostałych 2 póki co mi nic nie szwankowało..
Dzięki za radę. Jeśli się będzie powtarzać nie omieszkam. Póki co szkło pracuje na 2 korpusie (400d) bez problemu. Gorzej, że miałem 30 Sigmy kupować ale teraz to już nie wiem.. :/
Znowu mi 2 razy w 50d wyskoczyl err 99 wczoraj.... na szczescie podczas wybiegania zawodnikow na parkiet, a nie podczas meczu, mi ten blad wyskakuje z kazdym szklem jakie mam...
Pięćdziesiątka jest pierwszym Canonem, przy którym zetknąłem się z tym błędem. W trakcie pierwszego wyjścia. Potem podczas każdego dłuższego wyniesienia w teren. Dziś dwa razy w przeciągu kwadransa. Może "ten typ tak ma"? ;)
Mnie najbardziej postraszyła swego czasu 30-tka - później się jednak okazało, że to wina szkła. A to co piszecie o 50-tce jest mocno niepokojące :(.