tej 350'ki chyba nic nie przebije:D
http://allegro.pl/item113957815_apar...us_gratis.html
ehhh
Wersja do druku
tej 350'ki chyba nic nie przebije:D
http://allegro.pl/item113957815_apar...us_gratis.html
ehhh
to już chyba było, albo bardzo podobna :)
O! widzę, że juz zakończona. A myślałem, żeby napisać do licytującego czy jest aby pewien na 100%. Heh, no to się pewnie ucieszy...Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
7.1Mpix to już coś :D
Ciekawe kiedy się pojawi jakiś nowy wątek z cyklu: kupiłem 350d, ma 7.1Mpix funkcji a ciulate odbitki mi wychodzą :mrgreen: Pomóżcie! :twisted:
Ale powiem Wam, że miałem okazję takiego "Canona 350d" mieć w łapach.
Po pierwsze - to jest zabawka. Zabawka na maksa. Wszędzie plastik, tylko plastik, jedynie plastik. Ale taki chamski, plastikowy plastik. Nawet soczewki w obiektywie są z plastiku...
Aparat chodzi na dwa paluchy. Ma trzy funkcje: rób zdjęcia, zwijaj film i wyłącz się. To koniec jakichkolwiek ustawień w aparacie. A silnik pracuje... matko... mój dziewięcioletni 1000fn o ksywce "traktor/klepacz" chodzi przy tym jak... no cicho tak...
Tak jak ktoś kiedyś pisał - płaszczyzna filmu za migawką jest zakrzywiona. To chyba wszystko o osiągach obiektywu, nie będę tłumaczył nic więcej.
Obiektyw... boże... obiektyw: plastikowe coś, z napisem "50mm fixed focus" ( i jest ten fixed focus od jakiegoś 1.5m ), światłosiła 6.coś ( nie pamiętam ). Przysłono-migawka. Jak w kompakcie jednorazowym za 5 ojro. Notabene taki kompakt jednorazowy za pięć ojro można używać kilkukrotnie.
Dwa wizjery - pierwszy lunetkowy ( bez jakiejkolwiek korekty paralaktycznej ), drugi - na górze korpusu - także lunetka, żadne tam TTL. Jak w pentaconie six - nawet fajna zabawa. Nawet można poudawać, że to lustro z podglądem na lcd...
Lampa błyskowa podczepiana kabelkiem na "sanki" ( jeden bolec ). Także chodzi na dwa paluchy. A ile się człowiek naszuka battery-slotu? Dramat. W każdym razie - regulowana w każdej osi, z manualnym zoomem ( wide-normal-tele ). Jedyne co w niej przypomina lampę błyskową to pisk ładowanych kondensatorów...
Błyska tak samo zajebiście jak wygląda.
To tyle o tym aparacie. Pobawiłem się trochę, pomacałem toto - nie dałbym za to nawet 20 pln. Bo za 20 pln można na allegro kupić używany kompakt ( nawet może być jednorazówka za pięć ojro ) i nie dość, że będzie lepiej wyglądał i będzie mniejszy/lżejszy, to jeszcze będzie robił takie same zdjęcia jak nie lepsze. Ach, bo nie napisałem - obiektyw tylko na zewnątrz jest taki duży...
Szkoda mi było 4.50 na najpodlejszą konicę vx i drugie 4.50 na wywołanie jej potem. Uznałem, że sprzet nie jest wart tej kwoty.
Współczuję idiocie ( nie ma co owijać w bawełnę - idiocie ), który kupił to na allegro za 400 pln.
Pozdrawiam...
jak coś, to za dwie dychy bym takie mógł przyjąć. ;)
ale może dla samej torby warto wząć za 20-40zł nie rzuca się zbytnio w gałki oczne
Znajdź mi na allegro tą kupę za 20-40 pln.Cytat:
Zamieszczone przez enter
Zwróć uwagę, za jakie pieniądze to dziadostwo tam schodzi.
A koleś z przytoczonej parę postów wyżej aukcji kupił tą torbę ( z obciążnikiem :wink: ) za dziesięciokrotność wymienianej przez Ciebie kwoty!
widziałem po ile zeszło i mało sam kupki nie zrobiłem. canomatic czasami poleci tanio, zdarzałey sie transakcje po 15-30zł cały komplet.
Ha, mam taki aparat. Leży u mnie w szafie. Cudo. Nie kupiłem a dostałem od jakiegoś gościa co tym handluje, za to że pomogliśmy mu zaholować samochód do warsztatu. Tez się zastanawiałem czy nie wystawić to na Allegro.:D
Wystaw!Cytat:
Zamieszczone przez Robert P.
Wystaw i sprzedaj za 400 pln!
( 200 pln dla mnie! :mrgreen: )