Pytanie nie dotyczy bezpośrednio fotki, ale zadaję je kierując się względami czysto zawodowymi (przyrodnik): czy możesz podać (najlepiej na priva), gdzie spotkałeś tego ślepowrona (miejscowość, data, ewentualnie inne okoliczności)?
Wersja do druku
Pogonus ; wybacz , ale wlasnie dotyczylo sie obrobki , bo jakos problem mam z tym :( kilka stron do tylu masz wiecej zdjec tego ptaszka , ja na tym zdjeciu zrobilem inaczej , niz na tamtych zdjeciach , a ze Cuba jest stalym obserwatorem mojego postu , wiec sie jego pytalem :)
arturs ; dzieki , za podpowiedz , pobawie sie jeszcze troche z tymi fotkami :)
wybaczcie mi ze jeszcze pomecze Was tymi kaczkami , ale ta pora roku daje dobre warunki ku im foceniu, dodam ze plaskodziob jest bardzo zadkim okazem w moich stronach i bardzo duzo uwagi mu poswiecilem , a i jednoczesnie Was tym mecze :)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
na zakonczenie , ze sie zblizaja wanentynki , to cos extra z okazji tego dnia kaczyszki mi podarowaly
12
jutro tu wroce , bo przygotowalem mewy i gesi :)
Sylwek kaczki robią bardzo dobre wrażenie. Kilka bym nieco rozjaśnił i może ze dwa wycofał, ale generalnie gratulacje. Coś ci zatrybiło z tymi ptakami 8-)
P.S> ślepowrona nie komentowałem, bo już tyle razy widziałem te fotkę.. ;)
Hihi niezłe takie walentynkowe:-) Foty super i zazdroszczę obiektywu:-)
Kaczki ok, bardzo mi się podoba 9 - taka ucieszona ;-),
co do techniki to tak jak pisze Kubaman (i jak pisałem wcześniej) - troszkę jasniej i może więcej kolorków (ale troszkę) - może przyciemnij sobie monitor podczas obróbki..
Pozdr
Artur
P.S. A nie masz czasem zdjęć mandarynek (kaczek, nie owoców) - moje córki od czasu jak snowboarder pokazał mandarynki z rok temu co widzą kaczki na zdjęciach to pytają czy są mandarynki ;-)
Poczułem sie zrelaksowany. Chciałbym zapytac jakim obiektywem były robione te zdjecia i czy uzywasz jakichkolwiek filtrów. Pytam ponieważ wedruje do mnie zza wody
c. 100-400/..L i zżera mnie ciekawość czy tym mozna tak pieknie "malować" A co do filtrów to Twoja odpowiedź pozwoli mi na przygotowanie sie do ewentualnych dalszych inwestycji
pozdrawiam
Janusz
Janusz ; obiektyw to staoogniskowy 400mn f/5.6L , zdjecia robie bez zadnych filtrow :) te kakczki byly robione popoludniowa pora :) tak aby nie bylo mocne swiatlo :)
arturs ; napewno gdzies mam ta mandarynke , u mnie nazywa sie wood duck :)mowiac szczerze nie chcialbym jej pokazywac , bo jest slaba :( ale przygotowuje sie juz do niej , bo to jest ciezki temat z nia ( plochliwa ) , mysle ze Twoje dziewczyny uzbroja sie w cierpliwosc i doczekaja sie fotki :)
Poprawilem , :( a raczej sciemnilem monitor , i teraz mi jakos dziwnie wszystko sie widzi , ale zrobilem kilka fotek dla proby
1
2
3
4
5
podczas wyczekiwania na jakis fajny moment kaczek , odwiedzila mi oto ta czapla :) o tej porze roku :) wiec kaczki poszly juz na bok :)
6