Zbyt dobrze to brzmi. A szczególnie te iso 25..
Wersja do druku
Zbyt dobrze to brzmi. A szczególnie te iso 25..
Było :).
Ja tam się definitywnie sprzętem znudziłem a mimo to takiego bezlusterkowca z 25 1.2 bym przytulił zaraz po premierze - coś w tych plotkach musi być bo marketingowo dobrze trzyma się to kupy.
A mnie zastanawia ten cały pęd do ISO50 i niższych w cyfrowych puchach. Ok, rozumiem jak się strzela na f/1-z hakiem w dzień, ale te wszystkie landszafty, architektury, generalnie statywowa robota, na ISO50 - po co? To tylko rozpiętość tonalną zmniejsza...
0,5 sekundy przy ISO 100 to 1 sekunda przy ISO 50.
fale morskie, czy nawet woda na jeziorze wyglada zupelnie inaczej przy 1 sekundzie jak przy 0,5 sekundy.
jak jest nienatywne ISO 50, to oczywiscie, ze jest do ****. ale gdyby taki 5D mkIII mial miec natywne ISO 50, to nawet kosztem jakiejs tam drobnej utraty rozpietosci przy tej czulosci, jest to dla mnie duzy argument za wyciagnieciem kasy na taki korpus.
tak, wlasnie do landszaftow.
Wiem, że to rozwiązanie niewygodne, ale producent pewnie uznał, że osoby robiące landszafty mają na tyle czasu że zdążą sobie nakręcić filtr neutralnie szary, a nawet niewielka poprawa jakości na wysokim ISO mocno wpływa na wyniki wszelkich testów i porównań.
No to jak tam? Photokina trwa, Canon nie pokazal ani nastepcy 5D2, ani nastepcy 1DsMkIII ... nie ma nowego 17-40L, nie ma nowego 35L, nie ma 24-70IS ... znowu Canon nie posluchal braci forumowej? ;)