Ja znam: "Zastaw się, a postaw się" ;)
Wersja do druku
A znacie Zesraj się a nie daj się ? :D Jak kogoś nie stać będzie na 5d mark 3 a mark 2 nie będzie już nowych to ludzie będą kupować używki tak było jest i będzie. 50d zastąpiło 60d i tak samo będzie z 5d. Niestety takie prawa rynku a canona nic nie będzie interesować czy ty masz pieniądze czy nie. Jak nie masz to inny tańszy model i tyle.
Nie bierzesz pod uwagę, że 5DmkII będzie taniał:
http://photorumors.com/2012/03/04/ca...ii-price-drop/
Do D800 ludzie eLek nie podepną więc może być :cool:.
Świetnie zobrazowałeś dlaczego 5D2 prawdopodobnie zostanie w produkcji i sprzedaży :) Co Canona interesuje rynek wtórny? 5D2 kosztuje tyle, że amator reprezentujący zachodnią średnią klasę jest go sobie w stanie kupić w kicie z 24-105 jako gadżet-zabawkę. Z 5D3 już tak różowo nie jest. Prawie 2x większa cena może albo prowadzić to tego, że Ci co już byli prawie zdecydowani na 5D2 pójdą w używkę albo w model niżej właśnie. Oba rozwiązania to mniej kasy dla Canona ;) Sądzę, że zostawią 5D2, 7D pewnie też jeszcze przez jakiś rok, może nawet dwa lata. Takie stopniowanie jest IMHO rozsądne. xxxxD xxxD i xxD jako amatorskie zabawki. 7D i 5D2 jako semi- profi, 5D3 w sumie można już uznać za profi 1D jako high-end, flagship, super-profi :P
Goomis jeśli by tak było to canon by produkował 5d i 5dmk2 jednoczesnie a tak się nie stało. A czy canon zarobi mniej ? nie bo jak nie kupi ktos 5d mark 2 bo juz go nie bedzie to kupi np 7d i canon nadal zarabia :D swoja drogą canona pewnie nie interesuje ile ty zarabiasz nie stać cię to weź sobie na raty oni maja taki tok myślenia.
Przeglądałem sample z tego Canona z chirurgiczną dokładnością wpatrując się w kolejne części zdjęcia jak szpak w gnat i detale zdjęcia nie powaliły mnie... i nie mówię o wyższych ISO. Obrazek bardzo plastikowy. Z pewnością aparat ten ma wiele bajerów pomocnych przy fotografowaniu, tylko szkoda by było gdyby one przysłoniły pierwotną funkcję aparatu - a mianowicie dobre jakościowo zdjęcia.
Rawy też masz "plastikowe" ? LOL
Dobrze że jest, specyfikacja też bardzo fajna, kiedyś się go dorwie w łapki :)