Bardzo ładne widoczki. W rozdzielczości większej niż 900px na dłuższym pewnie było by jeszcze lepiej.
Wersja do druku
Bardzo ładne widoczki. W rozdzielczości większej niż 900px na dłuższym pewnie było by jeszcze lepiej.
Max13 czekam na więcej :shock:
To ja do 394 mam uwagę: uciąłbym górną krawędź do granicy styku dwóch pól. I z ciekawości zobaczyłbym w wersji z większą GO, bo mam wątpliwości co do tak małej - ale pewnie nie masz :)
Myślę, że zdjęć będzie dużo więcej do pokazania :).
Tym razem Barcelona - ale nie "uliczki i widoczki" :) (takie pokazywalem wczesniej przed prawie 3 laty) - ale celowo bardziej reportazowo. W tym tygodniu trwal doroczny festiwal La Merce czyli swieto patronki Barcelony "Our Lady of Mercy" (legenda siega 1218 roku). Zawsze duzo sie dzieje ale przede wszystkim od ponad 150 lat odbywa sie kilka tradycyjnych wydarzen - wsrod nich marsz Gigantow (gigantes y cabezudos) , marsz strzelcow reprezentujacych wszystkie dzielnice (Blunderbuss Gala) - strzelaja z prochu tak, ze bebenki pekaja, tance Sardana, i wiele innych (o sztucznych ogniach, muzyce i popuszczaniu pasa przez cale noce nie wspominam) - warto poczytac. Wiekszosc imprez wokol bazyliki La Merce i na Placu Jaume.
Ponizej - Blunderbuss Gala.
395.
396.
397.
398.
399.
400.
401.
402.
Zdjęcia ciekawe. Dodałbym jeszcze do serii kontekst świętujących widzów - coś jak na 395 i 399 (w tle) tylko bardziej.