-
Mam pytanie do posiadaczy w/w wyzwalaczy....
Czy możliwe jest takie działanie- 2 odbiorniki z 2 lampami (np systemowymi), na jednym odbiorniku lampa ustawiona na eTTL i HSS.... na drugim lampa w manualu- czy będzie synchro z migawkami powyżej 1/200s na lampie ustawionej na manual?
-
nie mam przy sobie, ale z tego co pomiętam tryb pracy manual lub e-ttl wybierasz w nadajniku więc takiej opcji nie da się ustawić
-
testowałem dzisiaj pixele z c7D + 1x580EXII.
w zakresie do 1/200 wszystko ok (eTTL)
dla 1/250 pojawia się czarny paseczek na dole kadru bez względu na ustawienia.
a teraz ciekawostka: testowałem ze szkłami 85/1.5 i 135/2 w HS
Dla obu szkieł na pełnej dziurce pixele wyzwalają ładnie do 1/8000
Wystarczy tylko lekko domknąć szkło i mam czarne zdjęcie :-(
próbowałem przełączać się w tryb 5D ale niczego to nie zmienia.
Czy ustawiam coś źle czy to raczej jakaś przypadłość pixeli raczej ?
-
goran, ja na Twoim miejscu chyba bym odesłał,
ja testuje te wyzwalacze od dzisiaj, coś więcej napiszę wieczorem,
-
Testuje te wyzwalacze od wczoraj, posiadam Canona 50D, lampy 430 ex wersje pierwszą i 430 exII, ponadto posiadam lampę Nikon SB-26,
Mój zestaw pracuje super, jak na razie.
W połączeniu z lampą EX II działają wszystkie funkcje.
W połączeniu z EX I tez działa u mnie automatyka błysku i jest możliwość kompensacji mocy błysku z poziomu body.
Działa hss.
Ale największa ciekawostką jest fakt, że po podpięciu do Nikona SB 26, :mrgreen:
działa w manualu łącznie z trybem hss !!! :-P
Synchronizacja do 1/8000 i klatka prawidłowo naświetlona, :razz:
pozdrawiam,
Swircek
-
Prześledziłem wątki z wyzwalaczami i zdecydowałem się na te Pixel Knighty.Tylko gdzie można je nabyć ? Bo zauważyłem,że coś kiepsko z dostępnością.Na Allegro były wczoraj z nowym oprogramowaniem i dziś chciałem kupić,niestety sprzedawca powiedział,że były to ostatnie i już ich nie będzie miał...Podobnie na stronie pixel nie ma dostepnego tego modelu.Jest jeszcze kilka na Alle ,tylko nigdzie nikt nie podaje czy to ostatnia wersja softu,na której mi zależy.Czy jest sens jeszcze szukać tego modelu wyzwalaczy,czy poczekać,bo gdzieś obiło mi się o uszy,że jakiś nowszy model z ettl wprowadzać mają o ile już tego nie zrobili...
-
http://www.mega-pixel.pl/product-pol...lyskowych.html
ja kupiłem tutaj,
ale można tez tutaj
http://www.foto-ivy.pl/index.php?opt...=381&Itemid=64
ten drugi link jest do gościa z tego forum. Z postów wynika, że jest ok.
pozdr
Swircek
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
merida, co do Twojego pytania o nowe wyzwalacze, to ja bym jednak kupił te.
Życie pokazuje, że te NOWE to często niedopracowane produkty i trochę to trwa zanim będzie ok.
Pixele nie są idealne ale moim zdaniem ok.
Ale wybór należy do Ciebie. Poza tym ja też mogę się mylić.
Poza tym zawsze można wziąć Pocket Wizard, tylko ta cena....
Ja nic nie słyszałem, że maja je wycofywać.
pozdr
Swircek
-
Dzięki już zakupiłem i czekam na przesyłkę.Nie wiedziałem wcześniej,że polecany forumowy pewniak Towers pod tym nickiem sprzedaje na Allegro,na szczęście dostałem na pw taką informację i właśnie u niego zamówiłem . Wcześniej jeszcze sprawdzałem na tej stronie którą podałeś i podobnie jest teraz - "towar niedostępny"
-
Małe pytanie, czy skoro działa z nimi ETTL to czy wspomaganie AF również? Pytam bo posiadam RF-602 i właściwie są ok, ale brakuje mi wspomagania w ciemniejszych miejsach jakie daje ST-E2.
-
Tak działa wspomaganie AF.