Czyli słychać tak jak w puszkach xxD i xD ?
Kłapnięcie lustra a nie "skrzeczenie" :D?
Wersja do druku
Czyli słychać tak jak w puszkach xxD i xD ?
Kłapnięcie lustra a nie "skrzeczenie" :D?
Ja pamiętam jeszcze w moim starym 400D, lustro wydawało pisk. Potem na modelach xxD i xD dźwięk był znacznie przyjemniejszy. Więc jednak brzmią różnie.
A jest jakiś nowy firmware do 500D? Co daje nowy firmware? Jestem początkujący i nie wiem za bardzo i był bym wdzięczny za pomoc.
Nie ma żadnego poprawionego firmware do 500d i raczej już nie będzie. To chyba jedyny tak udany model Canona :lol:
450d? Przecież musieli poprawiać niedoróbki nowym firmwarem?
P.S. Patrz na to w kategoriach żartu ;) Na tej zasadzie można będzie za chwilę powiedzieć, że np. 7d to najbardziej niedopracowany model Canona. Choć np. 40d też miał sporo poprawek, choć nie w tak krótkim czasie.
OK :)
A jeśli chodzi już o Canona 450D, to nowy firmware ma na celu tylko poprawienie działanie lampy wspomagającej AF w najnowszym systemowym fleszu Speedlite 270 EX - w sumie nie nazwałbym tego niedoróbką aparatu a bardziej jego uaktualnieniem (w odróżnieniu od 50D, gdzie oprogramowanie usuwa pojawiający się czasami pionowy banding).
może OT ale IMHO uważam że firmware canona/niecanona do 500D się pojawi - jest to tylko kwestia czasu; skoro do dinozaura 400D się pojawił niedawno....
Witam.
A skąd można ściągnąć aktualną wersja firmware do canona 500D ??