No dobra Krzychu, ale czy wydrukowałeś jakieś zdjęcie na niej? Chodzi mi o to, czy wydrukowane na niej zdjęcie nie będą dużo gorsze od takiego zdjecia z laba?
Wersja do druku
No dobra Krzychu, ale czy wydrukowałeś jakieś zdjęcie na niej? Chodzi mi o to, czy wydrukowane na niej zdjęcie nie będą dużo gorsze od takiego zdjecia z laba?
witam
szukalem czegos mobilnego i szybkiego do drukownia zdjec w trakcie imprez
i znalazlem dwie interesujace mnie drukarki:
* Olmec 1000 Sub Dye Printer
* MITSUBISHI CP 9550DW i nowsze odmiany
mial ktos do czynienia z tym sprzetem? poprosze o jakies uwgi, bo bede kupowal zaraz po sietach....
Sluchajcie :P IP4700 ma z przodu wejscie usb - wiadomo do czego :P Do drukowania zdjec z aparatu. Ale... czy jest mozliwosc podlaczenia jej do komputera poprzez to wejscie ? Do jednego komputera mam podpieta przez tylne - normalne wejscie. Ale czasami chcialo by sie wydrukowac cos z np laptopa i mieszanie kablem za biurkami nie jest wygodne. Ktos probowal ? Jakies efekty udalo sie uzyskac ? Czy tylko aparat + direct print zadziala ?
Mam Epson Stylus Photo R285, jest tani i jakościowo bardzo dobrze drukuje nawet format A4, tusze po zakupie dużych butelek wychodzą tanio. Jedyny problem to profile czasami jej się kolory rozbiegają, z tym mam największy problem.
Spróbuj używać jej w trybie drukarki sieciowej. Jeśli w obu kompach masz wifi to nie będzie problemu, jeśli nie to scrossowany kabelek do połączenia dwóch kompów, chociaż będzie to dużo mniej wygodne.
Ja mam EPSONA P50 podłączonego na stałe go stacjonarnego kompa, a że net mam w nim bezprzewodowo, to utworzyłem siec lokalną z dwoma laptopami w domu i z każdego kompa mogę drukować na Epsonie, mimo, że na lapkach mam Vistę i 7 a na stacjonarnym XP :). Proste i wygodne.
PS. Polecam P50 z cissem, świetny wynalazek, jakość A4 bardzo mnie zadowala, chociaż muszę co nieco jeszcze skalibrować :)
interesowałaby mnie nie zbyt droga drukarka umożliwiająca nadruki na cd/dvd.. co moglibyście polecić?
Canon PIXMA iP4700 czy Epson Stylus Photo P50?
Którą polecacie dla domowych wydruków (głownie czarno-białych)?
Biorąc oczywiście pod uwagę jakość wydruku i koszty eksploatacji.
Do wydruków cz-b dobrze jest kupić Epsona, bo ogarnia go QTR
Potwierdzam CD-DVD Printable dobrze drukuje się na EPSON R285. w miarę tania drukarka i jak na jej możliwości to Polecam.