kupować bo już tak tanio już nie będzie, wszędzie piszą że firma pluje sobie w brodę bo niedoszacowała cenowo tego korpusu :mrgreen:
Wersja do druku
kupować bo już tak tanio już nie będzie, wszędzie piszą że firma pluje sobie w brodę bo niedoszacowała cenowo tego korpusu :mrgreen:
w sumie to nawet wcale takie zabawne nie jest, to jest świetne body, najważniejsze że obrazek ma jak 5D a to należy traktować jako komplement.
Co do zakupów w Azji - VAT mogą doliczyć przy odbiorze przesyłki, brak gwarancji EU, ewentualne problemy z reklamacją (co prawda przy ponad 30 sprzedanych sztukach nie zdarzyła mi się żadna wadliwa), w przypadku sprzętu z rynku azjatyckiego raczej brak polskiego menu.
Jak to mówią co kto woli - fakt VAT i podatki bolą, z drugiej strony gwarantują: gwarancję i jako taką osłonę ustawową, no i - co dla niektórych istotne - obsługę w języku Reja i Kochanowskiego :)
Jeżeli zaś chodzi o ceny to przy dalszym utrzymaniu się wysokiego kursu dolara względem Euro cena 6D, na obecnym poziomie, utrzyma się maksymalnie do 2 - 3 tygodnia marca. Po wyprzedaniu zapasów magazynowych sklepy stopniowo zaczną podnosić ceny, początkowo przez likwidację promocji (np. karta za free - obecnie można znaleźć 6D z kartą 16GB za 5949 zł lub za 6299 z kartą 128GB) docelowo cena osiągnie poziom o ok. 5 - 6% wyższy niż obecnie (czyli jakieś 6200 - 6249). Skąd ta informacja? Z nieoficjalnych źródeł wiadomo mi, że Canon podniósł cennik hurtowy... Ot, taki psikus na nowy sezon :(
a nie mówiłem :mrgreen:
Wygląda na to że zrobiłem całkiem dobry interes kupując 6D w grudniu 2013 w MM na raty 0% bez ubezpieczenia i innych ukrytych kosztów za 6199 tzn. zapłaciłem 199 PLN a resztę miałem w ratach przez 20 miesięcy - właściwie to jeszcze mi kilka rat zostało :lol: Później okazało się że mój zakup objął cashback tak więc 400 PLN zwrotu. Teraz okazuje się że puszka kosztuje nadal prawie tyle samo a ja mam już ponad rok radochy ze sprzętu. A to jest bezcenne. A tak serio to w grudniu 2013 dolar stał po mniej-więcej 3 PLN chyba a teraz ......:( no cóż życie
w całym Krakowie w żadnym Saturnie ani Media aparat jest niedostępny, wszystko wyprzedane, czekają na nową dostawę, pewnie tą droższą?
Chyba ten sklep z Azji to wysyła towar przez UK i tam jest jakiś przekręt więc Vat nie grozi. Bo Ty dostajesz przesyłkę już z UK.
o jakim sklepie mowa?
Valuebasket pewnie