-
3 załącznik(ów)
Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Jeden facet... pytek czy jakoś tak... postanowił zawłaszczyć ten wątek. To niech sobie założy galerię-pierzastą-własną, albo udowodnijmy mu, że nie tylko on potrafi fotografować ptaszki. Kto za pogonieniem najeźdźcy? Kto podejmie rękawicę? :mrgreen:
Załącznik 7631
#1522. Fatalnie wyszło. Na trzy-cztery powtarzamy jeszcze raz. Czy kaczki mnie słyszą?!?
Załącznik 7632
Załącznik 7633
-
No nie wiem, czy dać Wam fory, czy naparzać dalej bez litości :?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
No nie wiem, czy dać Wam fory, czy naparzać dalej bez litości :?
Jeśli kiedykolwiek zbliżysz się jakościowo i kadrowo do trzech powyższych, to wal śmiało :twisted:
-
4 załącznik(ów)
Oj, będzie ciężko ;)
No więc tak: jest ptak
Załącznik 7634
dalej jest ptak
Załącznik 7635
i jeszcze jest ptak
Załącznik 7636
a teraz draka: nie ma ptaka!!!
Załącznik 7637
-
1 załącznik(ów)
wczoraj wieczorkiem, panorama Rotterdamu z goscinnie zacumowanym najwiekszym plywajacym szpitalem swiata
Załącznik 7648
-
Wreszcie się bierzecie do roboty ;)
-
1 załącznik(ów)
Wspomnienie po czymś, co zarosło betonem :evil:
Załącznik 7649
-
1 załącznik(ów)
-
2 załącznik(ów)
-
2 załącznik(ów)
Załącznik 7654
--- Kolejny post ---
Załącznik 7655
-
1 załącznik(ów)
Bardzo ładne zdjęcia panowie;)
Załącznik 7656
-
2 załącznik(ów)
@JERONIMO1 A ten liseł to co? Jadem na Ciebie pluje? Dzięki za miłe słowa, swoją drogą. Zapomniałeś, niestety, numerka przy zdjęciu, więc #1535 zostawiam dla Ciebie ;)
Załącznik 7657
Załącznik 7658
Wiecznie mam pecha do światła- albo za ostre, albo wcale go nie ma :evil:
-
3 załącznik(ów)
Załącznik 7659
--- Kolejny post ---
Załącznik 7660
--- Kolejny post ---
Załącznik 7661
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
@
JERONIMO1 A ten liseł to co? Jadem na Ciebie pluje?
Przychodzi pod karmnik i wyjada z ziemi:D
1541.
Załącznik 7662
-
Tak czy owak- piękne zdjęcie. Czatownia na takie pozwala. Jeleń także przepięknie ujęty. Też czatownia, czy tym razem z podchodu?
-
3 załącznik(ów)
Parę zdjęć "atelierowych".
C 80D, 300 mm
Załącznik 7663
Dwa kolejne C 6D, 400 mm i to jest kres możliwości zestawu dla odległości od obiektu ca 3,2- 3,5 m
Załącznik 7664
Załącznik 7665
-
1 załącznik(ów)
#1545 Wywłoka. Niebieska.
Załącznik 7666
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
#1545 Wywłoka. Niebieska.
No niezły z niej ananas, rodzeństwo po prostu! :D
-
11 załącznik(ów)
Fucha sprzed paru lat, a właściwie usługa grzecznościowa dla znajomego trudniącego się meblarstwem i wystrojem wnętrz.
Załącznik 7678
Załącznik 7679
Załącznik 7680
Załącznik 7681
Załącznik 7682
Załącznik 7683
Załącznik 7684
Załącznik 7685
Załącznik 7686
Załącznik 7687
@1546
Załącznik 7688
-
2 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
Qr*de, ja rozumiem, że może ktoś lubić ptaki (szczególnie nie swoje :mrgreen:), ale skoro tu jest "pokaż zdjęcie które lubisz" - to aż prosi się o krótkie info dlaczego akurat dane zdjęcie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mxw
Qr*de, ja rozumiem, że może ktoś lubić ptaki (szczególnie nie swoje :mrgreen:), ale skoro tu jest "pokaż zdjęcie które lubisz" - to aż prosi się o krótkie info dlaczego akurat dane zdjęcie?
Jeżeli o mnie chodzi, to jakby wątek dotyczył pokazywania swoich zdjęć, których się nie lubi, to bym wstawiał po 300 dziennie :evil:
Pierwszym- i czasami zasadniczym kryterium- jest to, że zdjęcie w ogóle wyszło jako-tako, a obiekt był dla mnie wyjątkowy w danym momencie. Zdarza mi się prztyknąć 1500 zdjęć w godzinę, z których ciężko wybrać 2 ostre, nie mówiąc o jakichś innych walorach, co wcale nie jest zabawne.
A poważnie to ja się dziwię, że nikt nie zadaje pytań, bo łatwiej jest odpowiadać na konkretne pytania, niż tworzyć jakąś wydumaną narrację.
Są tu autorzy, którzy pokazują piękne, dopracowane zdjęcia, które wynikają z tego, że w założeniu miały być piękne i dopracowane, a więc wymagało to od nich stworzenia warunków, aby takie były. I wtedy nie ma właściwie o co pytać, co najwyżej o sprzęt i miejscówkę.
Ja żadnych warunków nie tworzę, lecz fotografuję rzeczy zastane takimi, jakimi są, tym co mam, i jestem w stanie ze sobą zabrać. Czasami ze zdjęciami wiąże się jakaś historia na swój sposób wyjątkowa, chociaż po zdjęciach tego nie widać.
Na przykład dwa powyższe zdjęcia: trznadla udało mi się ująć z profilu w całym kadrze APS-C na 6000 pikseli obiektywem 250 mm, co się często nie zdarza, a krętogłowa akurat trafiłem pierwszy raz w życiu, i jest to chyba najbardziej udane zdjęcie z tamtej sesji.
-
1 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
A poważnie to ja się dziwię, że nikt nie zadaje pytań, bo łatwiej jest odpowiadać na konkretne pytania, niż tworzyć jakąś wydumaną narrację.
Dobra. To ja spytam. Ptaszki ok - rozumiem pasję. Ale naprawdę podoba Ci się zdjęcie kibla #1546 które tu wrzuciłeś? :evil:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Dobra. To ja spytam. Ptaszki ok - rozumiem pasję. Ale naprawdę podoba Ci się zdjęcie kibla #1546 które tu wrzuciłeś? :evil:
Tak :lol: To zdjęcie jest częścią większej całości, jak da się zauważyć, a ta większa całość pokazuje szczegółowo zagospodarowanie konkretnych wnętrz. Seria podoba mi się głównie dlatego, że normalnie się takimi zdjęciami nie zajmuję, a zostałem nieomalże zmuszony do zrobienia ich z marszu mając do dyspozycji tylko aparaty i statyw oraz jedną lampę błyskową, którą chyba gdzieś tam nawet użyłem, a nie mając żadnych softboksów, blend ani innego szpeja, a już kompletnie nie mając doświadczenia w fotografowaniu wnętrz na potrzeby reklamowe, a zdjęcia chyba wyszły nie najgorzej?
Inna sprawa, że ten design też mi się bardzo podoba. Zrobiłem wtedy jeszcze 3 inne wnętrza, z których dwa wyszły kiepsko, choć technicznie poprawnie, bo ani design, ani światło zastane nie dały żadnego fajnego wyglądu.
-
1 załącznik(ów)
-
Zdradzasz Niebieską, czy coś jej zrobiłeś?!
-
[QUOTE=Eberloth;1432542]#1552
A Bonifacy?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
A Bonifacy?
Popytaj w łódzkim muzeum kinematografii, gdzie polazł... ;)
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
#1556 Metalik, bogate wyposażenie, nie bity, niski przebieg, po przeglądzie, pierwszy właściciel...
Załącznik 7714
-
1 załącznik(ów)
-
-
-
7 załącznik(ów)
Koziołek w lesie. Podkreślam: w lesie ;) W tych zdjęciach- poza naturalną scenerią wiosennego lasu- istotny dla mnie jest efekt skali, czyli porównanie kozła sarny do monumentalnego drzewa (buka), i pokazanie tego w kontekście lasu, dlatego też układ panoramiczny. Bajzel w kadrze w tej sytuacji jest nieunikniony i mi osobiście nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie, bo zdjęcia zyskują kolory, których w ciasnym kadrze by nie było, a przeszkadzajki i tak by przeszkadzały. Poza tym na "izolat" kozoiołka w lesie trudno się doczekać ;) Jeden z kadrów mocno przycięty prezentowałem już wcześniej, i tylko on się do takiego zabiegu nadawał, ale mi się podoba cała seria, a o to chodzi w tym wątku. Na marginesie- koziołek jest na całkowitym luzie, niespłoszony.
Załącznik 7716
Załącznik 7717
Załącznik 7718
Załącznik 7719
Załącznik 7720
Załącznik 7721
Załącznik 7722
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Fucha sprzed paru lat, a właściwie usługa grzecznościowa dla znajomego trudniącego się meblarstwem i wystrojem wnętrz.
Załącznik 7684
Załącznik 7685
Fajny pomysł z tą fototapetą w łazience :).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Fajny pomysł z tą fototapetą w łazience :).
Zarąbisty! Dosłownie oniemiałem na ten widok, bo jakaś klasyczny widoczek panoramiczny nie dałby takiego efektu, jak ta wiodąca w dal uliczka.
-
1 załącznik(ów)
-
Psy wyprowadziły pana na spacer żeby nie ocipiał do reszty przed telewizorem :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Psy wyprowadziły pana na spacer żeby nie ocipiał do reszty przed telewizorem :lol:
To był niestety przykry obrazek, kiedy psy z panem doszły do wylotu tunelu z drugiej strony ulicy. Takie same schody w górę. Setery w słusznym wieku, już bardziej siwe niż rude... Jednego po tych schodach trzeba było wnieść. Życie...
-
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
To był niestety przykry obrazek, kiedy psy z panem doszły do wylotu tunelu z drugiej strony ulicy. Takie same schody w górę. Setery w słusznym wieku, już bardziej siwe niż rude... Jednego po tych schodach trzeba było wnieść. Życie...
Przykre jest to, co piszesz, ale paradoksalnie jest też budujące: żyje się do końca.
--- Kolejny post ---
Kuropatwa bojowa.
Załącznik 7724
Załącznik 7725
Załącznik 7726
-
6 załącznik(ów)
Zdjęcia kiepskiej jakości, ale interesujące ze względu na walory poznawcze:
Dzięcioł duży zbierający i zjadający orzeszki laskowe.
Załącznik 7730
Załącznik 7731
Załącznik 7732
Dzięcioł obżerający się mszycami.
Załącznik 7733
Załącznik 7734
Załącznik 7735
-
2 załącznik(ów)
Chyba coś nie poszło z numeracją.
nr 1575 i 1576
Załącznik 7736
Załącznik 7737
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Chyba coś nie poszło z numeracją.
No faktycznie zawaliłem sprawę z numeracją :oops:
Ciekawa perspektywa spojrzenia na żurawie, tak z góry :D Jak to zrobiłeś? Z maszyny rolniczej czy z drona? Z doświadczenia wiem, ze żurawie mają wywalone na traktory, ale nie daj Boże próbować do nich podejść na piechotę.
--- Kolejny post ---
Załącznik 7738
Załącznik 7739
-
Taki teren pagórkowaty, byłem wyżej. Siedziałem w samochodzie, bo rzeczywiście na pieszego reagują nerwowo. Zauważyłem, że u ptaków odległość ucieczki to jakieś 50-60 razy wielkość ich ciała. Żeby to zmniejszyć to tylko ukrycie się. Albo nęcenie głosem w okresie godów, ale z tym nie wolno przesadzić.
-