-
Rangery laduja sie dlugo przy pelnej mocy. Podpobno Quadry (te mocniejsze, 1200Ws) nie maja takich opoznien... no i moc o wiele wieksza.. ale waga rowniez, 8kg accu. O cenie milcze ;)
Jesli ktos ma juz lampy to mysle ze warto pojsc w strone generatora w stylu Tronix czy tez wlasnie ten Quantuumowy.
-
Nie mieli, poprosiłem zasilacz, wybrałem lampę, wszystko sam łączyłem i ustawiałem :)
-
Znalazlem ciekawe porównanie jak wygląda zestawienie swiatla z 580EX z błyskiem RangerQuadry oraz światłem ledowym pilota tej lampki. Ciekawa sprawa z cieniem krzesla.. nawet bez modyfiaktorow swiatlo jest bardziej rozproszone, pomimo ze ostre.
-
jak by nie bylo quadra swieci o wiele szerzej niz systemowka ktora ma paraboliczny odblysnik i fresnela. w plenerze juz penwie takiej roznicy nie uzyskasz bo nie bedzie sie mialo co od scian i sufitu odbic.
-
Okta 100cm czy 70cm? Oto jest pytanie ... Nie potrafie sie zdecydowac, a kadry uciekaja ;) Macie jakies konkretne "za" lub "przeciw" ktoregos z rozwiazan?
-
Wedlug mnie co najmniej 100, a najlepiej 150 cm.
Przekatna okty pomnozona przez 2 daje ci sensowna odleglosc okty od modelki i miekkosc swiatla. Wiec przy 100 cm masz 2 metry, przy 150cm 3 metry... mozna dalej ustawic ale juz nie bedzie miekkiej charakterystyki swiatla.
-
A czy jest sens 580EX II wpychać do okty 90cm...np takiej http://allegro.pl/softbox-osmiokatny...html?source=oo
-
Do 90cm jeszcze można, ale więcej już traci sens - nawet przy 90 światło nie pokryje całej powierzchni ekranu.
-
Potwierdzam, że okta 100 cm, a nawet 150 cm będzie lepsza.
-