Jeżeli okaże się to prawdą, nie ma wymowniejszego sygnału, że czas sp...
Wersja do druku
Wydaje mi się, że Canon polaryzuje ofertę, usuwając trochę środek drabinki. Czyli najwięcej zarabia na zupełnych amatorach (rynek masowy) i prawdziwych profi (agencje), a najmniej pewnie na marudzących entuzjastach takich jak my. Świadczą o tym nie tylko korpusy, ale także ostatnie premiery szkieł 70-200/2.8 II i supertelefoto 300/400/500/600.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I do tego obrazka wydaje się pasować 60d jako bardziej adresowany na szerszy (amatorski) rynek.
Czyli Jotes - wnioskujesz jako i ja ;) Wybrałeś już coś dla siebie?
Wybrałem już jakiś czas temu szkła Canona. Kwestia puszki jest dla mnie wtórna. W tym wątku pisałem, że nie kupię 60d. Tak w 100% nie jestem już tego pewien :lol: Pewnie postaram się przeczekać w okolice DiGIC V...
A co jeszcze zostało dla marudzących entuzjastów z tych słynnych "szkieł Canona"? Że zoomy f4 na FF są tańsze (jeszcze)? Że tania 85-tka ma USM? Że M42 ostrzą na nieskończoność? Błagam, tylko nie znów o tych kolorach...
135/2, 200/2.8, 300/4 is, 400/5.6 :)
Ale to są tanie obiektywy. W innych systemach nie można dostać ich za żadne pieniądze...
No nie żartuj. Jeżeli zniesiesz konieczność bałwochwalstwa marki na pewnym forum, spokojnie możesz migrować :D Wszystko czeka, do wyboru - białe lub czarne ;)
Żadnego bałwochwalstwa nie zniosę. I nie lubię jak gumy szwankują, bardzo to stresujące :lol: Tutaj mogę przynajmniej swobodnie ponarzekać na 60d :D