Ale to logiczne jest. Zmniejszając cały obrazek do tego samego rozmiaru, co crop podobnego obrazka, otrzymamy większą GO.
Wersja do druku
Magic te zdjęcia z choinką. Żadne baterie i sworznie nie mogą się z tym równać. :P Ciekawe na ile podobny efekt dałoby radę wciągnąć tym F2.
Przeciez mozna na choince powiesic jajka i zajaczki!
Oj panowie, panowie. Czytam sobie ten watek od 1szej strony i zastanawiam sie ilu z Was robi zdjecia a ilu "robi zdjecia"... Testowalem 35/1.4 vs 35/2 i absolutnie roznica w cenie nie jest adekwatna do jakosci! Po wzgledem obrazka 35L ma mniejsza winiete, jest jasniejszy o 1 dzialke, ma lepszy kontrast a co do ostrosci to nawet kit dobrze skalibrowany daje zylete! Wszystkie w/w roznice skorygowalem sobie w acr badajac "milimetr po milimietrze" roznice pomiedzy 2ma 35tkami. Final - sa prawie idenyczne! Oczywiscie obudowa i USM to co innego ale pierwszy + mnie grzeje a AF w 35/2 jest naprawde celny. Od ponad roku jezdze z 35/2 na sluby jako podstawowym szklem, sprzedalem 24-70L, ktore wymieklo przy 35/2. Jestem naprawde zadowolony z tej tanszej alternatywy. Panowie robta zdjecia i nie onanizujcie sie - klient (jesli fotografia bedzie fajna i kolorowa) kupi od Was zdjecia za gruba kase nawet jesli bedziecie miec podpiete 18-55 do 350D :)
Trzeba jednak ubrać choinkę... :DCytat:
Testowalem 35/1.4 vs 35/2 i absolutnie roznica w cenie nie jest adekwatna do jakosci!
skoro u ciebie niewiele się różni to ja mam chyba jakieś dziwne 35L i 85 1,8Cytat:
Wykonanie 35/1.4 lepsze, aczkolwiek nie rozni sie z zewnatrz niczym z tym z 85/1.8 - a to nie L... ten sam plastik itp