Ostatnio się odbył w Krakowie z końcem maja . Były organizowane jak uzbierało sie około 20 chętnych, ale nie wiem czy będzie kolejny przed wakacjami. Więcej informacji tutaj i trzeba pytać:
http://diecezja.pl/index.php?page=kurs
Wersja do druku
Ostatnio się odbył w Krakowie z końcem maja . Były organizowane jak uzbierało sie około 20 chętnych, ale nie wiem czy będzie kolejny przed wakacjami. Więcej informacji tutaj i trzeba pytać:
http://diecezja.pl/index.php?page=kurs
No właśnie - co z Poznaniem? czy ktoś się orientuje kiedy w Poznaniu lub może i gdziekolwiek można taki kurs dla fotografów zrobić? ..muszę mieć papier - po co nieprzyjemności.. Hmmm...
Niestety przegapiłem kursy w warszawie na początku kwietnia. Czy ktoś się orientuje czy w okolicach warszawy będą jeszcze organizowane kursy dla fotografów?
Przeczytałem kilkanaście stronic tu u nas na forum, i sięokazuje że w zasadzie to nikt nic nie wie na temat gdzie i kiedy sie cokolwiek odbędzie hmm... JAK KTOś COś WIE TO NIECH PISZE! ..jak jak cokolwiek się dowiem, to będe wklejał KOCHANI! :) Inteersuje mnie Poznań i Radom - kursy.. ..5tego lipca mam foto-ślub, nie chciał bym nieprzyjemności jakichkolwiek w kościele hmmmm.. ..Pozdrowionka! Seb
Z powodu przegapienia kursów w Bielsku-Białej wysłałem mail z prośbą o wpisanie mnie na najbliższy kurs w Krakowie. Panowie z okolicy którzy nie mają legitymacji lub się wahają....zapisywać się w Krakowie!:smile:
Mam prosbe do uczestnikow ostatniego kursu w Warszawie,
wcielo mi akurat jedna jedyna kartke z notatkami, ktora mnie interesowala w tym calym kursie (oprocz kartki - zaswiadczenia oczywiscie :P )
chodzi mi o to gdy Ks. wymienial co konkretnie w jakim sakramencie powinno zostac uwiecznione,
moze ktos kto to notowal, moglby przeskanowac?
Bylbym b.wdzieczny
A kiedy taki kolejny kurs w Warszawie jest?
Ja się nie znam, ale kiedyś rozmawiałem z moim proboszczem (na okoliczność własnego ślubu) i mówił, ze np. w momencie podniesienie nie nalezy robić zdjęc. Moment przeistoczenia to najwazniejszy punkt liturgii i należy uszanować sacrum. Może to tylko jego sugestia ?
Potwierdziła to moja znajoma fotografka, która na ten moment mszy odkłada aparat dając tym samym do zrozumienia księdzu ze nie bedzie kłapała lustrem w chwili gdy przez kilka sekund w kościele jest cicho jak makiem zasiał :)
Ale podkreślam - ja się nie znam :)
Z trzeciej strony dobre ujęcie, zbliżenie kapłana z podniesioną hostią byłoby bardzo efektowne...
My mamy zdjęcie księdza - trafione centralnie "z przodu" w chwili gdy miał ręce szeroko rozłożone i lekko zerkał na mszał.
Tez efektowny moment.