no i ogłoszenie się pojawiło, trochę przesada, 61postów dobiło, koniec spamowania i jazda do giełdy :lol:
Wersja do druku
no i ogłoszenie się pojawiło, trochę przesada, 61postów dobiło, koniec spamowania i jazda do giełdy :lol:
A co z tym piszczeniem??
Pierwszy raz coś takiego mam - myślałem że bateria, ale przy oryginale jak i zamiennikach jest to samo.
Przeczytałem 429 strony tego tematu w 3dni...
Ok, przesiadam sie z 5D na 6D, ktoś poradzi jakie sa obecnie promocje? Gdzie najlepiej kupić?
W temacie czytałem ze były promocje z Adobe, pózniej z cashbackiem itd.
Canon EOS 6D Body - SKAPIEC.pl
Pierwszą ofertę bym sobie odpuścił - raczej kupował bym w "znanych" sklepach.
Sam kupiłem w Media Markt ze względu na raty - jak się uprzesz to będą to raty bez prowizji i ubezpieczenia :)
4500 to w tej chwili normalna cena za tę puszkę (Stany, Azja). Jeśli komuś się nie spieszy, to warto się wstrzymać, bo u nas pewnie też dojdzie wkrótce w podobne rejony, najprawdopodobniej za sprawą jakiegoś cashback. Do valuebasket nie będę ani zachęcać ani przeciwnie, mnie w tym sklepie potraktowano znacznie lepiej niż w tzw. "znanych" sklepach.
Ja w grudniu sprzedałem z przebiegiem 5K za 4600, jednak zatęskniłem i od paru tygodni się rozglądałem za podobną sztuką, to przyznam że ciężko było znaleźć w podobnej cenie choć parę dni temu się udało :). Mam wrażenie, że cena poszła w górę i mniej ofert. Sam rozważałem valuebasket, najtańszą ofertę jaką wypatrzyłem to był Gandini z allegro (dobrych parę lat temu kupiłem u niego 30D, także z mojej strony sprzedawca ok). Cashback się zaczął ale na 7DII z obiektywami, także drugiego nie przewiduję szybko. Jak nie masz parcia poszukaj przez 2 tygodnie i jak się pojawi dobra oferta to bierz, jeśli nowy najtaniej to z allegro lub z ceneo :)
Nie, tam też mają podatki. Poza tym wcześniej różnice w cenie 6d były praktycznie pomijalne. Teraz jest spora. Obniżki ceny są znaczne, bo puszka powoli na wylocie. A tak na marginesie, to również Canon w Polsce nie tak dawno sprzedawał (przez dwa dni, bodaj październik/listopad) 6d po cenie efektywnej poniżej 4500. Zgodzę się natomiast, że obecnie pewnym problemem może być słaba złotówka. Niemniej te 4500, to i tak liczone po obecnym kursie.