No i wreszcie skończy się temat rybki dla aps-h o jakości ciekawszej niż tokina, a dla aps-c o FF coś nowego do wyboru:
EF 8-15 mm f/4 L Fisheye USM
Wersja do druku
No i wreszcie skończy się temat rybki dla aps-h o jakości ciekawszej niż tokina, a dla aps-c o FF coś nowego do wyboru:
EF 8-15 mm f/4 L Fisheye USM
70-300 L ? A po kiego grzyba takie szkło :/ Wszyscy czekają na 100-400 II a oni sobie jaja robią.
Jeszcze EF 8-15 f/4 L
Dla mnie to też ciekawa sprawa. Już zaczynam podejrzewać że to szkło zostało wymyślone dla tych co chcą mieć białą lufę jak profi na meczach (widziałem takich w telewizji ;) ) a nie widzą powodu by kupować np. 70-200 4 L i co to w ogóle znaczy stałe światło? A tu proszę - szkło profi i do tego białe, tylko zakres ciut mały. Tylko 4,3-krotne powiększenie.
A tak przy okazji jak to interpretować: Firma Canon zaprezentowała pierwszy na świecie obiektyw zoom typu „rybie oko”, oferujący zarówno obraz okrągły, jak i pełnokadrowy,. - To co, wraz ze zmianą ogniskowej robi się okrągło?
tylko bardzo mnie ciekawi cena tej 70-300 L... Biorąc pod uwagę obecną cene 70-200 f4 L ta 70-300 nie może być jakoś dużo więcej droższa(o ile wgl). Czyżby to oznaczało, że w sumie 70-300 L będzie tańsze od 70-200?? Też nie, bo ma przecież IS, za co pewnie Canon będzie kazał płacić i tak ta L będzie kosztować ~3200-3500 zł
Co do 60D... Wszyscy już wsadzają większą ilość punktów AF, a Canon twardo stoi przy swoich 9 polach.. Jeżeli będzie to szybszy układ i celniejszy niż w c40D to może warto się zastanowić. Jednak teraz chyba biorąc pod uwagę brać C60D (które na początku będzie kosztowało 3500-3700 zł) czy 7D jakoś odpowiedź nasuwa mi się sama i wolałbym C7D.