Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Macie jakieś przyzwoite zamienniki baterii LP-E6?
mam, a może lepiej powiedzieć miałem zamiennik firmy Newell używam krócej niż rok - może nawet rachunek znajdę - używam sporadycznie ale staram się używać zamiennie z oryginalnym szacuję że naładowałem go najwyżej 15-20 razy - objawy wyczerpał sie oryginał wyciągnąłem zamiennik okazał się być pusty :), pusty to pusty może nie naładowałem, naładowałem ale ładował się dziwnie (nie mrugał tak jak opisane na ładowarce) i nadal nie działa - china quality? czy cóś :mrgreen:.
Może bym kupił oryginał bo na allegrogo są po ok 150zł ale czy to są oryginały?
Od dłuższego czasu używam Phottix - zero problemow.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Od dłuższego czasu używam Phottix - zero problemow.
:) miałem kiedyś do 500D, nawet nie mam wielce złych doświadczeń gdzieś po roku spuchł i trudno go było wyciągnąć z puszki ale działał :), do 500 miałem takie białe chyba bez nazwy bo nie zapamiętałem - reklamował się tylko importer - i to cudo chyba było najlepsze.
czy te na aledrogo po 150zł mają szanse być oryginałami?
chyba znalazłem tego "białego" niby bez nazwy - pięknie się nazywa - strach się bać.
ogólnie to jakieś jaja żeby przy tak nikłym użytkowaniu akumulator roku nie wytrzymał.
Ja mam chińczyka identycznego jak te za 150zika, opisany jako oryginał canon, made in japan, wybita data, sam sie rozładowuje w aparacie po 3-4 dniach. Nie trzyma więcej niż 300-400 klatek. Nie warto, traktuje jako zapas w razie. Ps dałem 20$ amerykańskich^^
Wysłane z Motoroli przez Tapatalk.
Cytat:
Zamieszczone przez
CrazzyIwan
Ja mam chińczyka identycznego jak te za 150zika, opisany jako oryginał canon, made in japan, wybita data, sam sie rozładowuje w aparacie po 3-4 dniach. Nie trzyma więcej niż 300-400 klatek. Nie warto, traktuje jako zapas w razie. Ps dałem 20$ amerykańskich^^
Wysłane z Motoroli przez Tapatalk.
tego się właśnie obawiam że to "oryginalny" produkt
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
Macie jakieś przyzwoite zamienniki baterii LP-E6?
mam, a może lepiej powiedzieć miałem zamiennik firmy Newell używam krócej niż rok - może nawet rachunek znajdę - używam sporadycznie ale staram się używać zamiennie z oryginalnym szacuję że naładowałem go najwyżej 15-20 razy - objawy wyczerpał sie oryginał wyciągnąłem zamiennik okazał się być pusty :), pusty to pusty może nie naładowałem, naładowałem ale ładował się dziwnie (nie mrugał tak jak opisane na ładowarce) i nadal nie działa - china quality? czy cóś :mrgreen:.
Może bym kupił oryginał bo na allegrogo są po ok 150zł ale czy to są oryginały?
Miałem 3 Newell'e, pierwszy działa już ponad rok bez problemów trzyma nieco mniej niż oryginał, następnie kupiłem jeszcze jeden, niestety po dwóch ładowaniach zaczął wariować ( nie chciał się naładować, bardzo słabo trzymał ) zwróciłem go sprzedawcy dostałem inna sztukę, która działa jak trzeba. Polecam.
Tych oryginałów za 150 zł z Allegro raczej trzeba unikać, lepiej kupić zamiennik Newella lub Phottixa.
A czy ktoś może używał zamiennika firmy Hahnel, najlepiej Hahnel HLX-E6? Zastanawiam się pomiędzy nim a oryginałem. Podobno to bardzo dobra firma, czy może jezeli juz decyduje się na zamiennik to wystarczy Phottix?
Cytat:
Zamieszczone przez
elduce
A czy ktoś może używał zamiennika firmy Hahnel, najlepiej Hahnel HLX-E6? Zastanawiam się pomiędzy nim a oryginałem. Podobno to bardzo dobra firma, czy może jezeli juz decyduje się na zamiennik to wystarczy Phottix?
O marce akumulatorów firmy Hahnel nie trzeba się konkretnie wypowiadać również solidna marka. Używałem z 7D i praktycznie zero problemów . Na czas obecny mam C6D i tu jednak używam Phottixa razem z oryginałem i również bez problemowo. Także tu bym się nie zastanawiał i brał w ciemno, wiem, że nie którzy narzekali na ogniwa Phottixa z jakieś wersji ,ale nie pamiętam konkretnie jakiej.
Phottix szybciej traci sprawnosc, tzn. po mniejszej ilosci naladowan widac zauwazalny spadek zywotnosci, szczegolnie przy niskich temperaturach. z tym ze jesli ktos nie foci caly dzien z wlaczonym GPS-em, to majac 3 takie baterie raczej nie ma szans zostac bez pradu...
Używałem intensywnie phottixa na 5dmkII (ten sam akumulator co do 6d) i byłem bardzo zadowolony. Po przełożeniu do 6d aparat przestał go widzieć;). Nowsze wersje pewnie nie mają już tego problemu. Po prostu kupiłem zanim 6d ujrzał światło dzienne.