a po co ? ja w sumie nie wiem po co =]
Wersja do druku
a po co ? ja w sumie nie wiem po co =]
jak robisz z lampami i przymykasz do f 8 i bardziej to chyba s 20 będzie najlepsza...nie wiem czy ona pod ff,bo na ff-to 24 jeszcze tak nie zniekształca-i całkiem okej wychodzą foty
Czy posiada ktoś portretowe sample z FF + C 35/2?
Już na 100% byłem pewien, że sprzedam to szkło, ale po kolejnym namyśle/ostatnich wypowiedziach zacząłem się zastanawiać czy czasem go nie zostawić. Chciałbym jednak zobaczyć jaki obrazek daje na pełnej klatce przy f2-2.2 :)
Tak sobie siedzę i czytam, i chyba przyszła pora na marudzenie.
Mam to co w stopce i zastanawiam się, czy nie sprzedać 50D i w to miejsce kupić używane 5D MkI. Pod młotek pójdzie też 17-55 i zamiast niego kupię... - no właśnie, co? W miarę uniwersalne 16-35 czy 24-70 są trochę za drogie. Nie wspomnę o cenie 24L. Optymalna była by w miarę jasna, szeroka stałka, ale bez dużej dopłaty (najlepiej za kasę z 17-55). 5D MkI może uda się ściągnąć z UK za ok 3500 zł, więc do kwoty z 50D nie dołożę dużo.
A może nie bawić się w półśrodki, sprzedać nerkę i kupić 35L? Wtedy miałbym 5D z 35L i na wymianę 85/1.8 lub 85/1.8 zapięte na 30D.
Budżetowo 28/1.8 się całkiem nieźle sprawdza.
ten fish na cropie spoko , ale na pelnej to do slubu jakos nie widze
myśle, że etapem przejściowym przed 24/35 L jest raczej tylko 28mm 1.8 canona. mi sie to szkielko marzy:)
cos ~ 15mm wtedy na pelnej fish jest sensowy wedlug mnie , bo tak to 8mm i masz kolko na odbitce ;]