Dla mnie rewelacja, bo:
1. Kolory take, że strzyka w kościach - zimno wilgotno, brrr!
2. Drzewo centralnie jest takie demoniczne
3. Winieta ostrości (bo to chyba nie jest po prostu GO) kojarzy mi się ze zdjęciami ze Średniego Formatu
zdRAWki
Wersja do druku
Proponuję skalibrować monitory, bo trawa wpada w seledyn a drzewa i krzaki w fiolet.
E tam,zdjęcie nie musi być hipernaturalne.
To zdjęcie też nie jest kolorystycznie neutralne, a podoba się:
http://www.kubacichocki.pl/blog/foto/10/06drzewo.jpg
Ważne,żeby zdjęcie zostawiło jakieś wrażenie po sobie.
A że kadr centralny,hmm,podobno symetria jest estetyką (...).
Podobno,tylko dlaczego ludziom podobają się,jak najbardziej symetryczne twarze?
a mi tam zdjęcia się podobają aż zazdroszczę miejscówki :)
że kolorystyka nienaturalna to nic podoba się taka daje swoisty klimat :)
Ale ja akurat nie jestem zadowolony z tego zdjęcia, bo obrabiałem je na nie swoim sprzęcie :)
Tutaj już są "moje" kolory, zdjęcie z wczoraj:
http://www.kubacichocki.pl/10/asiamarcin02.jpg
Dawno temu spytałem Ciebie jak to robisz (napewno nie pamiętasz) i nie dostałem odpowiedzi .
Ale dzisiaj wiem że masz coś ,czego ja i wielu z śledzących twoje posty ludzi nie będzie miało,dlatego nie rozumiałeś mojego pytania.Twoje spostrzeganie świata jest inne.Dla mnie to zdjęcie jest idealne, dużo włożonej pracy .Gratuluję
Cichy ----> Przyznaj się lepiej z ilu RAW-ów to wyciągałeś :)
Jak się umiejętnie oświetli i naświetli nic nie trzeba wyciągać.
Przenoszę dyskusję i dodaję odpowiedź w swoim wątku:
http://www.canon-board.info/showpost...0&postcount=52
No i się udało, trafiłem na główną :
http://interfacelift.com/wallpaper_b...7/old_oak.html
i oczywiście jak to zawsze ja (tutaj nawet nic nie pisząc) wywołałem falę trollowania :D
Zajebiście. Kiedy oblewamy?
Zaraz po tym jak jest zdjęcie będzie jeszcze na ohohpicshotfat.com
a co wygrałes dozywotni podziw internatów?
Mieszkam na stancji :P
Nie no, tak się cieszę, że pierwsza wysłana tam fota i od razu ją wybrali... (na prawdę dużo fot tam wysyłają - średnio 24 zdjęcia/dzień w tym Loupe, czyli już po wstępnym zaakceptowaniu przez twórców portalu/kogośtam od nich)
Było tu u mnie w wątku zamówienie na sport, a w wątku z rajdowym battle na zdjęcia samochodów, no to kombinowałem. Nie udało mi się wybrać na Drift Cup, ale wkręciłem się na Gran Turismo na zamknięte treningi kierowców. Na razie teaser, jak się spodoba, to obrobię coś jeszcze :
Gran Turismo
148.
149.
150.
151.
152.
Generalnie na torze miałem bardzo srogi dylemat co wybrać : separację płytką GO, czy kręcące się kółka. Przydałby się ND...
Dobra, ja to napisze.
Stary, to jest jakiś portal z tapetkami na komputer. Godności nie masz? ;-)
A landszafty to przepraszam co są głównie, jak nie tapetki... Zobacz po komentarzach - tam jest dużo fotografów, którzy ogarniają chociaż podstawy, a nie to co wyżej wymienione portale, gdzie komentarz dłuższy niż 3 słowa występuje raz na 100.
Piękne zdjęcia!
Zawsze można na ciebie liczyć.
No wiesz w uzasadnieniu musiałbym napisać elaborat. Wydaje mi się, że nie panujesz nad kierunkami na zdjęciach. Na 148 dałbym ostrość na pomarańczowego. Z kilku powodów...
Niezbyt mi się te samochody podobają. Nie wiem na czym to polega, ale to wcale nie jest łatwe. Mnie się nigdy nie udało zrobić dobrze samochodu w ruchu. Średnio również... Nie chodzi o ostrość, ale żeby było widać, że samochód ma 200 na liczniku.
149 jest panoramowane na 1/60s - moim zdaniem chyba wystarczy, żeby było widać, że jedzie te 200km/h (w tamtym miejscu mieli tak na oko 100-150).
Bardzo chciałbym wejść na tor z czymś szerszym niż 50mm, no ale niestety, bezpieczeństwo ponad wszystko, i za barierki nie da rady.
Wystarczy, ale i tak nie daje efektu. Chodzi o to, że np.
Herman jedzie może z 80 km/h, ale sprawia wrażenie, jakby się miał zaraz rozlecieć od przeciążenia. W przypadku samochodu ciężko o taki efekt, bo samochody są bardzo sztywne i tak naprawdę w ruchu czy nie to wyglądają tak samo. To nie jest zarzut do Twoich zdjęć. Nawet reporterskie zdjęcia z F1 są raczej nudne. Ciekawie się robi jedynie podczas deszczu, albo kolizji.
No właśnie też miałem takie odczucia podczas fotografowania tego. Tor asfaltowy, także kurzu nie było, na zakrętach się jedynie trochę przechylały woziki no i to by było na tyle jeżeli chodzi o ukazanie dynamiki. Kręcące się kółka i kilka samochodów w kadrze były jedynymi opcjami na te foty.
micles ----> Sympatyczny pejzaż. Wrzuć na plfoto. Jak tam zdobędziesz miejsce w TOP to pełen szacun :)
Nie mam czasu! Wyciągnęli mnie na ślub do Lublina i siedzę tu czekając na to aż kieca im się dopierze :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bydgoszcz-Lublin = 450km - sweet!
(suknia na plener ofkors)
Możesz nie robić offtopu? Załóż sobie bloga albo coś, kogo to interesuje?
Nikogo? Nawet chyba mnie nie. Dalej czekam.
A jak Janusz Body napisze, że wyjeżdża, to jest ok?
Jakbyś Ty napisał, że wyjeżdżasz na pół roku to uwierz, że byłoby tutaj OK :)
Poza 149 wszystkie auta poparkowane :), nudne, takie jakies pstryki, serio.
Na 152 masz balagan w kadrze ;)