Odp: Canon EF 50mm f/1.8 STM
Cytat:
Zamieszczone przez
jafrap
Mam tylko małą uwagę dla kupujących na raty.... w RTV Euro AGD mają 0% a w Saturnie koniecznie trzeba dokupować ubezpieczenie. W ratalnym systemie obecnie w Saturnie wychodzi drożej.
Nie ma czegoś takiego jak konieczność dokupienia ubezpieczenia. Jak widzisz umowę i masz w niej zawarte koszty ubezpieczenia kredytu, to nie jesteś zmuszony do podpisania takiej umowy. Ubezpieczenie kredytu jest dobrowolne i możesz po prostu z niego zrezygnować i zawrzeć umowę na takich samych warunkach bez ubezpieczenia. W przypadku kredytu 0% przy rezygnacji z ubezpieczenia faktycznie nic nie przepłacasz za kredyt.
Cytat:
Zamieszczone przez
oswald
Upycham do kieszeni w miejsce 50mm. Nie jest już tak fajnie ale wchodzi ;)
Czasem tylko z 70-200 są kłopoty, ale wtedy trzeba poderwać jakąś sikorkę z torebką i po kłopocie :).
Ja również stałem się szczęśliwym posiadaczem tego szkiełka. Pewnie bym go w ogóle nie miał, gdyby nie voucher na 400 zł od Canona.
Muszę przyznać, że bardzo ładnie ostrzy i rysuje już od F1.8. Jest za to wolny. Wolno doostrza, ale dokładnie i precyzyjnie.
USM jest błyskawiczny, ale ostrzy na pałę, a STM jest wolniejszy i dokładniejszy. No i słychać ten STM.
to ja od siebie taki maly przerywnik muzyczny. nie ilustrujacy mozliwosci tego sloiczka, ale po prawdzie to nim wykonany
no i dobre foto, nic tylko kupować :)
f/1.4 ef usm wydaje mi sie bardziej senswny
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
A mi mniej...
ale chodzi o cenę czy że coś z nim nie tak ?
no cena ceną ... a co ma gorszego od f/1.4 ef usm ? bo jakoś nie mogę tego zrozumieć ...