Poszli głównie w filmowanie i to widać. Jaś, zrób takie porównanie, jakie zrobiłeś, dla możliwości w zakresie video - porównaj 50D z 70D albo 650D z 700D. W obszarze foto postęp jest już faktycznie znacznie wolniejszy.
Wersja do druku
Poszli głównie w filmowanie i to widać. Jaś, zrób takie porównanie, jakie zrobiłeś, dla możliwości w zakresie video - porównaj 50D z 70D albo 650D z 700D. W obszarze foto postęp jest już faktycznie znacznie wolniejszy.
a jaki postep w filmowaniu zrobił 700d w stos. do 650 ???...
Ekhmmmm.... . Tu problem jest taki że jakiegokolwiek postępu ciężko się dopatrzeć. A pamiętam jak wieszano psy na Canonie po premierze 30D. W porównaniu do 650D->700D to tam zmiany były epokowe 8-).
Próbował ktoś AF dual pixel, z 50 1.8 II?
Ciekawi mnie jak wygląda celność z niecelną jasną stałką.
Centur, Kolekcjoner - miało być 550D :oops:
A może gdyby ich nie było to Canon by na tym nie zarabiał i nie byłoby wielu innych funkcji przydatnych w foto. Być może nawet zaczęliby np. wytaniać korpusy żeby jakoś wyjść na swoje lub bez nich korpusy z samym foto byłyby droższe - nie wiem ale nie byłbym pewien czy te funkcje filmowe to samo zuo ;).
Na razie największą rewelacją dla mnie w tym korpusie jest cicha migawka. Praktycznie brak jakiegokolwiek wstrząsu podczas wyzwalania pozwala uzyskiwać wyjątkowo dobre czasy przy fotografowaniu teleobiektywami.
Największą porażką jest blokada pokrętła. Jest zbyt miękka i już parę razy zdarzyło mi się chwycić za nią korpus i bezwiednie przekręcić pokrętło.
Co do Dual Pixel, to nie wyrobiłem sobie zdania, za mało używam.
Od kilku dni trwa walka cenowa między sklepami na 70D. Aktualna cena 3799zł.
Jeśli cena zejdzie do poziomu 3300-3400zł będzie można się zastanowić (o ile mój stary rebel do tego czasu dociągnie, już ma 70K :shock:).