-
jeśłi pominąć kwestię obróbki to .... może troszkę za ostro świecone ale pewnie wynika to z braku modyfikatorów. nie wszystko od razu mozna sobie pozwolić kupić a wiadomo - modfikatory elinchroma do najtańszych nie należą. tak czy siak liczy sie doswiadczenie nabywane z każdą kolejną sesją. a wygoda pracy z quadra - bezcenna.
-
A na ile błysków starcza energii w tym zestawie?
-
150 błysków na pełnej mocy. w zestawie walizkowym masz 2 aku. co ciekawe- dodatkowe aku to jeden z najtańszych elementów systemu wiec dokupienie kolejnych to juz pikuś :-D
-
szkoda tylko, ze dodatkowy akku, ten jedyny pikuś, nie świeci:):)
-
gorzej jakby swiecił ;))))
-
Bateria padla po 195 błyskach ... wiec calkiem sporo. Ale tak jak napisal Canion, genialna sprawą jest jej cena.. no pomijajac to ze w zestawie sa dwie ;) Chociaz bardziej by sie przydal caly zestaw zasilania, a nie tylko beteria, tak aby mozna bylo odstawic 2ga lampe gdzie zupelnie dalej, bez koniecznosci ciagniecia kabli, ktore przy stosowaniu przedluzenia oslabiaja moc lampy.
-
Czacha, spokojnie, system sie buduje latami. szczególnie że widać iż elinchrom mocno stawia na quadrę wiec pewnie bedą pojawiać sie nowe "zabawki" systemowe. w tym roku doszedł do oferty ring za 400 euro a to bardzo dobrze rokuje . także cenowo
-
Nie no oczywiscie, ze mam zamiar zrobic to wszystko na spokojnie - i tak lampy znacznie przekroczyly zakladany budzet :mrgreen:
-
Bawiłem się quadrą wczoraj na targach, naprawdę fajny sprzęt, gdyby nie ta moc. No i ładują się dość wolno. Bawiłem się też tym nowym wynalazkiem quantuum który swoją drogą ma też fomei tylko zielone i jeszcze gdzieś widziałem z innym logiem. Pomijając to, dowiedziałem się że można pod to podłączyć łącznie 3500 Ws co mnie miło zaskoczyło, a jeszcze milej to że lampę 1000 Ws podkręconą na 100% mocy ładował poniżej sekundy.
-
pewnie mieli przełączoną na slow. bo co jak co ale tego że quadra wolno ładuje to sie nijak powiedzieć nie da ;)