To krzesło to najbardziej nie ten tego :P No ale zobaczę co mi wyjdzie z moim studiem, wtedy komentarze będą bardziej obiektywne.
Wersja do druku
To krzesło to najbardziej nie ten tego :P No ale zobaczę co mi wyjdzie z moim studiem, wtedy komentarze będą bardziej obiektywne.
Wiem,krzesło należy do gatunku ,,dostałem od kogoś,do piwnicy są jak znalazł";) No,ale innego pod ręką nie było:) A jakieś zastrzeżenia techniczne?
Cały czas wydaje mi się, że z tłem przesadzasz. A o krzesło to mi chodziło, że tak uciąłeś dziwnie, że niby że nie miało wogóle go być w kadrze, ale że brakowało trochę wymiaru w pionie, to oparcie zostało.
EDIT : I prawy górny róg do wystemplowania :P
EDIT2 : I takie wrażenie flashowatości jest. I cień nosa.
To krzesło von! Albo w ogóle albo je jakoś ładnie wkomponowac a tak jest ni w pi*** ni w oko :-P
niestety to widać :( staraj się coś poczytać o podstawach światła studyjnego, zacznij od podstaw: światło główne 45 stopni w stosunku do osi nosa modela, jak kontrolować kontrast (light ratio 3:1), czyli stosunek między światłem głównym (key light) a doświetlającym (fill light), a potem eksperymentuj ...
prawdziwe mistrzostwo to uzyskanie efektu w którym nie widać że zdjęcie zostało zrobione w warunkach studyjnych :)
Dzięki Van za rady.Z pewnością mi to pomoże.Jednak rzeczywiście trzeba będzie naprawić fotocelę,a potem się za naukę zabrać.Bo póki co dysponuję tylko Sunpakiem 4000AF na aparacie(w pełnym manualu) i SB-800 wyzwalaną na wbudowanej fotoceli.
Z pleneru w Przyłękach:
1.
Ładny glow wokół kwadratu, ale ta połowiczna desaturacja mi nie leży.
Dzięki za odwiedziny.Niebawem pewnie coś jeszcze wrzucę bo póki co nie mogę się zmobilizować do obróbki RAWów.
A no i jeszcze boli brak tych otworów w suficie, bo razem z nimi ta scena wygląda jak jakiś nowoczesny design jednej ze ścian domu wieżowca, a otwory miałyby być rzekomo zainstalowanymi halogenami. Ale teraz tak patrzę na to moje, i wydaje mi się, że za mało kontrastu u siebie dałem :P