To tak samo jak ja :D.
Nie po prostu część osób źle wybrała system 8-).
Wersja do druku
i to niestety prawda, przykladami w ostatnim czasie sa np 5D2, puszka nic nie warta za ktora ludzie sie prawie zabijali, placac za nia prawie 10 tys zł i wymieniali stare 5D na te nowe, ktore prakycznie niczym sie nie rozni
kolejnym przykladami sa 50D i 7D, ludzie placa kase za gorsza jakosc zdjec
Ludzie!! Czemu jeszcze nie kupiliście wszyscy Nikona, albo Sony? Chętnie odkupię kilka obiektywów według wartości deklarowanej w tym wątku... A i skoro 5D2 jest taki marny, to też chętnie odkupię w cenie złomu. Chyba że ktoś będzie wyrzucał, to proszę żeby delikatnie i żeby przysłał mi na priva gdzie i kiedy...
Chodziło mu o to, że nie warta takiej kasy.Pojęcie względne, ja się już nie irytuję na ceny - bo i po co? Jak potrzebuję to i tak kupię, obojętnie ile muszę wywalić - vide 14-24 nikkor. Obie firmy w pewnym momencie poszły w nieco inną stronę. Canon wypracował dobrą, niskoszumną matrycę 5d i spoczął na laurach. Nikon, który wciąż szukał sposobu na ten segment zaszachował Canona d700 i dobił obiema D3. Bo dziś niestety Canon nie ma nic w odpowiedzi na ten strzał - tak wiem, na wiosnę 1d4 i potem 1ds4 - ale jeszcze ich nie ma.
Każda chyba firma coś pieprzy i nie ma ideałów bo wtedy na czym by zarabiali, ja tam ciesze się piąteczką i robię foty, znam ograniczenia i bolączki systemu ale nauczyłem się z nimi żyć :)
Pewnie, od tego mamy prawo wyboru. Dodam nieśmiało, że (to już po zakupie) nikon ma taki system ofertowy w ramach Nikon Pro, że to też dla osoby zawodowo trudniącej się foto jest ogromnym plusem. Ja rejestruje się w poniedziałek (potrzebne są kopie legitymacji prasowych i sprzęt uznany przez NP za ,,pro''). Bonusy? Błyskawiczny serwis - max 72 godziny, po 24h od dostawy diagnostyka, 10 procent rabat, raz w roku gratis pełne czyszczenie. To nie są bzdury. Ale to tylko tak delikatnie nadmieniam.