Wiem. Ale reszta to kupiła :P
Wersja do druku
Witam
Możesz powiedzieć? Co oznaczają te otwarte usta?
A co wg Ciebie oznaczają?
Jak dla mnie mniej więcej to, co i na tych zdjęciach:
link (modelka Marlena Szoka)
link (drugie zdj z posta) (modelka Kasia Dolińska)
link (Kasia Dolińska)
link (Małgorzata Bela)
czyli w zasadzie nic specjalnego.
(oczywiście te zdjecia są o niebo lepsze od mojego. Niestety nie znalazłam nazwisk fotografów)
No właśnie
Niepotrzebnie naśladujesz
Mi na twoim zdjęciu nie podobają się te otwarte usta.
Z otwartymi ustami jest tak jak z rozstawionymi nogami luf fotografowaniem róż. Tak często jest to powtarzane że w większości przypadków ociera się o kicz. Potrzebny jest widoczny powód aby to zrobić. Inaczej są otwarte bo są a fotka jest bo jest.
Fajna kolorystyka. Dzięki małej ilości tonów średnich fotka jest żywa i kontrastowa
Za mała GO - uszy brzydko zblurowane. Fajnie położone cienie od jakiś kwiatków czy cuś.
EDIT : obejrzałem wszystkie linki i chyba na żadnym zdjęciu modelka mając otwarte usta nie patrzy się w obiektyw. A jeżeli już patrzy, to głowę ma pochyloną w którąś ze stron. Zdjęcie nie jest symetrycznie, więc nie krzyczy aż tak bardzo.
Nie starałam się nikogo naśladować, jeżeli robię zdjęcie nie myślę 'o, teraz ponaśladuję sobie tego czy innego fotografa'. Linki do zdjęć wkleiłam po to, żeby pokazać że to jest po prostu jedna z min, które występują na zdjęciach dość często (chociaż trochę czasu mi zajęło ich znalezienie szczerze mówiąc:)) Nie widzę nic złego we wzorowaniu się, patrzeniu jakie miny robią zawodowe modelki i później podpowiadaniu tego modelce której akurat robi się zdjęcia.
To jest chwila - jest fajne światło, modelka pozuje, zmienia wyraz twarzy - ja rejestruję najciekawsze wg mnie momenty. I to był taki moment, w którym jej twarz wyglądała ciekawie i korzystnie - w moich oczach oczywiście.
Dzięki za opinię.
Faktycznie, ta GO też mi się nie podoba, ale i tak jestem zadowolona, na przyszłość będę o tym pamiętać. Przy tej sesji po raz pierwszy używałam blendy (bez pomocnika niestety) i sporo zdjęć skopałam bo bardziej myślałam o blendzie niż o przymknięciu przysłony...:/Cytat:
Zamieszczone przez micles
I co z tego ze na żadnym zdjęciu się nie patrzy? Nie szukałam zdjeć podobnych do mojego, tylko z otwartymi ustami :)