nie no nie przeszkadzajcie sobie ;)
Wersja do druku
nie no nie przeszkadzajcie sobie ;)
Tak, oczywiscie, zgadzam sie - wprowadzilem uproszczenie (tylko dlatego, ze nie da sie tutaj wymienic wszystkich przypadkow), liczac na jego zrozumienie. Ale z drugiej strony - zauwaz - zrobienie materialu do kalendarza (wcale nie malego), czy www tez moze byc zrealizowane profesjonalnie za pomoca amatorskiego sprzetu (jak np. 400D).Cytat:
Zamieszczone przez TomaszQ
Masz rowniez racej co do OT, wiec pora konczyc;)
Tak swoją drogą to Canon ma przedziwny sposób dobierania nazw kolejnych modeli. Bo niby wyższa cyfra oznacza niższy model ale coś to ostatnio nie bardzo działa. Właściwie to od dłuższego czasu już nie działa.
Patrząc na test na stronie: http://www.imaging-resource.com/PRODS/XTI/XTIA.HTM podają tam, że oprócz większej przekątnej, nowy wyświetlacz ma dużo większe kąty widzenia
oraz jest o 40% jaśniejszy niż np. w 5D czy 30D
Oczywiście wraz nowym wyświetlaczem spadła żywotnośc baterii.
Nie wiem, czy ktoś już wspomiał też o tym, że środkowy punkt AF jest taki jak w 30D - "dual precision".
Cały czujnik AF jest z 30D. I, jak rozumiem z whitepaper, część algorytmów.Cytat:
Zamieszczone przez skrzat
Tak jakos o tym pisali, że odniosłem wrażenie, że jednak nie wszystko. Pisali, że to i tamto jest jak w 30D. Ale zdania, że cały system AF jest z 30D to jakoś nie pamiętam.
podobno jest równie szybki i sprawny...ale poczekajmy jeszcze na oficjalne testy :)
http://luminous-landscape.com/review...el%20xti.shtml fajny hands-on :) Chyba nawet się ciesze ,że sie wstrzymałem z zakupem 30d ;)
Wydaje mi się ,że dopiero eos 40d będzie naprawde warty przesiadki....tak z czystym sumieniem :)
Mimo wszystko dla każdego coś miłego =)
Ja mialem tak z 10d jak na rynku pokazala sie 20stka. Po serii skomplikowanych i pracochlonnych analiz ;):mrgreen::mrgreen:8) zostalem przy 10d i czekalem na nastepce. Sukcesorem okazal sie 5d :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez alien
A tym sloikiem bedzie EF-S 18-55? Wtedy wygrana masz jak w banku :DCytat:
Zamieszczone przez Driver
Zastanawia mnie fakt, że ani na dpreview, ani na fotopolis, ani na optyczne.pl (zwłaszcza na tym pierwszym) nie pojewił się jeszcze review C400D ???
A co jestes aż tak zainteresoany kupnem? :D