Odp: [ Pezet85 ] nauka portretu
Cały czas konsekwentnie jesteś zbyt nisko. Nie kucaj. Garb się, ale nie kucaj. Aparat na wysokości faceta o wzroście 160cm, a nie dziecka 100cm !!! Zdjęcie fajne. Świeże jak na Ciebie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
Hej,
no dobry pomysł z wentylatorem [emoji16]... będę musiał pożyczyć od teścia.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Może wystarczy farelka ;) Mi się też podoba, choć nie kupuję obciętej sukienki po lewej stronie zdjęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Może wystarczy farelka ;) Mi się też podoba, choć nie kupuję obciętej sukienki po lewej stronie zdjęcia.
Centralnie tam gdzie sukienka jest ucięta były już brzydkie metalowe brązowe drzwi wejściowe [emoji846], za nic nie chciałem mieć ich w kadrze.
106.
nareszcie cos sie dzieje.
nie jest to sztampowa i banalna fotka.
dobre swiatlo , dobry kolor , ladny rozklad cienia na twarzy i modelka tez ladnie pozuje.
do tej pory chyba najciekawsze zdjecie.
to nie jest tak latwo ciekawie sfotografowac postac , tutaj sie udalo.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Cały czas konsekwentnie jesteś zbyt nisko. Nie kucaj. Garb się, ale nie kucaj. Aparat na wysokości faceta o wzroście 160cm, a nie dziecka 100cm !!! Zdjęcie fajne. Świeże jak na Ciebie :)
@robertskc7 dzięki za komentarz, z tą niższa perspektywą działam po to żeby żonie nie skracać nóg. Zdjęcie rzeczywiście było robione z wysokości około 120-130cm.
Czy Uważasz że jeszcze ciut wyzsza perspektywa nie wpłynie znacząco na to jak rzeczywiście będzie postrzegana osoba?
@Bechamot dziękuję za pozytywny komentarz [emoji4]
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
@
robertskc7 dzięki za komentarz, z tą niższa perspektywą działam po to żeby żonie nie skracać nóg. Zdjęcie rzeczywiście było robione z wysokości około 120-130cm.
Czy Uważasz że jeszcze ciut wyzsza perspektywa nie wpłynie znacząco na to jak rzeczywiście będzie postrzegana osoba?
Na pewno jej sylwetka nie ulegnie aż takim deformacjom geometrycznym jak Ci się wydaje :)Imo jej buzia "ginie" przez to, że ten środek jest za nisko. Poza tym przedział klatka piersiowa-broda to najbardziej naturalna perspektywa dla ludzkiego oka.
1 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)