Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
pajlot
Yaru proponuję instrukcję do 7D strona 213 funkcja C.Fn III - 9 - wyświetl wszystkie pukty AF
Nie teoretyzuje - mam przed sobą obydwa body.
Mój post odnosił się do 6D tylko do 6D przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem.
Twój post odnosił się do kilku puszek w których grzebałeś , i nigdzie nie ma że to same 6D. Napisałeś "Nie ma takiej opcji bo to jest niemożliwe" - otóż jest to jak najbardziej możliwe i zastosowane w 7D. W 6D nie ma takiej opcji ale nie z powodu "niemożliwe" - po prostu nie zastosowano.
są nieco bardziej eleganckie sposoby wycofania się z tego co się napisało niż zarzucanie komuś czytanie bez zrozumienia.
Ok to może inaczej, napisałeś:
Cytat:
Zamieszczone przez
pajlot
...... , w 6D tej opcji nie znalazłem
napisałem:
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
Nie ma takiej opcji bo jest to niemożliwe, jak pisałem wcześniej te punkty są naniesione na stałe na soczewce pomiędzy pryzmatem a matówka.....
Teraz już jasne?
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
z moim ML jak go instalowałem rok temu był :mrgreen:, może teraz nie ma - to normalne bo wszystko zmienia się na gorsze :mrgreen:, trzeba poszukać ale nie na oficjalnych stronach bo tam już 1.1.6, wersja 1.1.3 jest nadal np. na niemieckim chip.de
Niestety kupiłem z firmwerem 1.1.4 a Magic Lantern wymaga do instalacji wersji 1.1.3. Jest to pierwszy i najbardziej wyróżniony punkt w instrukcji instalacji ML!
A czy da się przejść na wersję niższą?
Czy ktoś już instalował ML na wersji 1.1.4??????
Pozdrawiam
Les
Jest nowy filmware 1.1.6. Czy już ktoś wgrał może to cudo ?
Owszem i mam pytanie bo mam wrażenie, że coisk mi umkneło
Do tej pory wiedziałem, że jak mam zew. lampę działającą tylko jako wspomaganie to sam muszę myślec o iso w AV bo blokował się max 400
Teraz mająć 1.1.6 auto-iso działa w całym zakresie wraz z lampą jako wspomaganie
Może ktos to potwierdzic lub zaprzeczyć mając jeszcze 1.1.4?
Cytat:
Zamieszczone przez
tkosiada
...Do tej pory wiedziałem, że jak mam zew. lampę działającą tylko jako wspomaganie to sam muszę myślec o iso w AV bo blokował się max 400
Teraz mająć 1.1.6 auto-iso działa w całym zakresie wraz z lampą jako wspomaganie
Może ktos to potwierdzic lub zaprzeczyć mając jeszcze 1.1.4?
Mam 1.1.4 i gdy w menu wyłączę lampę i świeci tylko wspomaganie to iso w M i AV jest do 6400 (tak jak mam ustawione), gdy włączę lampę to zmienia się na 400
czy jest lepszy program do wifi tetheringu niż oryginalny EOS Remote? Usability tego softu to żart... lista i sam program się nie obracają do landscape, lista zdjęć na tablecie wygląda żałośnie - 1cm tumbsy, no i największy grzech - w czasie podglądu zdjęcia nie wgrywają się nowe foty... w kółko trzeba wychodzić do listy i włazić w kolejne zdjęcie. Programował to jakiś debil informatyk...
Jako, że wifi tethering używam non stop to chętnie zapłacę, za coś co jest DOBRE i używalne a nie frustrujące...
Mam wersję 1.1.3 i podobnie jak wyżej, po wyłączeniu lampy, na wspomaganiu AF, mogę użyc dowolnej wartości ISO.
Mam przy okazji pytanie, czy warto to oprogramowanie uaktualniać? Czy są jakieś znaczące zmiany w funkcjonowaniu aparatu? Mam starą wersję, ale aparat robi zdjęcia i jestem bardzo zadowolony z jego możliwości.
mikmac jeśli masz ipada możesz spróbować capture pilot od phaseone