Oczywiście, że można - jeśli tylko stać Cię na to, żeby trzymać szkło za 5,5k tylko na zapas :)
Wersja do druku
olej 16-35 a w zamian weź sigmę 17-35, używkę można ponoć wyrwać już za 900 i to w dobrym stanie. Obiektyw ma HSM plus światło 2.8 na szerokim. Kasy styka na coś innego no i możesz tez zrezygnować z Samyanga.
są pasy biodrowe ;)
Z tego co piszecie to 16-35 można sobie odpuścić już na starcie. W zasadzie jestem najmniej przekonany właśnie do tego szkła i tak mnie nęci, żeby dołożyć do 24L II.
To pchnij to co niepotrzebne w twoje obecnej szklarni i bierz 24 zamiast 35 w razie co zostaniesz wtedy z Samyangiem na 30D co da kilka ciekawych szerokich ujęć.
Co do GO wszystko ładnie pięknie, ale nie zapominajcie tez o jednym, im większy fizyczny rozmiar matrycy = mniejsza GO Czyli na cropie f/2.8 = f/4 na FF.
Pedro44 - strasznie uparłeś się na ten zapas to Cię uspokoję: zostawiam sobie 24-105L, więc w razie zawiasu np 24L zastępstwo się znajdzie (w bagażniku). Ciemne bo ciemne, ale jest.
xsardas - 35/2, kit i Sigma 180mm idą pod młotek.
Wg Waszych propozycji ułożyło się takie cudo:
(5DI), 5DII, 30D, 8mm, 24LII, 50/1.4, 85/1.8, 135L.
Oczywiście w miarę upływu czasu chciałbym zamienić Samyanga na Canona 15mm oraz dokupić 35L.
Ciekawa perspektywa :)
i zapomnij że ten zestaw się zmieści w torbie-nawet nie wiem czy wejdzie w dwie-będziesz wyglądał jak turysta ,a nie fotograf...
jeszcze dodam-że mając mniej sprzętu od tego co ty chcesz miec-to mam taka torbę na kółeczkach-na statywi ,blendy itp...no ale czego się nie robi dla super zdjęć