Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Canon 100-400 a Kenko to nawet nie wiem jakie dokładnie ma oznaczenia, po prostu 1,4. Z tego co się orientuję to Kenko ma już niby "te" styki zaklejone, tzn. nieczynne. Ostrzy może trochę wolniej, ale nie jakoś tragicznie. To Kenko kupiłem używane za pare stówek.
Dzięki za szczegółową informację! :)
Witam,
Panowie czy ktoś testował 6D ze stałką 35mm f2 IS USM szczególnie w kontekście wspomnianych wcześniej kłopotów u kilku użytkowników ze zmianą oświetlenia?
U mnie nie ma problemów, mam przelatane nieco ponad 20 tys. klatek, 35/2IS ma bardzo sprawny, szybki i pewny AF, jak potrzebuje pewnego AFu w trudnych warunkach zawsze stawiam na to szkło.
Muszę jednak przyznać, że sam musiałem się dziś mocno powstrzymywać przed sięgnięciem do portfela . O co chodzi? Jeśli ktoś baaaardzo potrzebuje 6d to tylko dzisiaj i jutro pokrywa się poprzednia promocja (tablet itd.) z nowym cashbackiem. W efekcie można mieć nowy i na gwarancji FF za ok. 4500. Kolega już poleciał :lol:
P.S. Nie biorę żadnej odpowiedzialności za tę informację. Ponoć jednak tak wychodzi po dokładnym przestudiowaniu regulaminów promocji i tak to reklamuje jeden ze sklepów. Inna rzecz czy Canon się do czegoś nie przyczepi.
Tylko czy nowa i poprzednia promocja się sumują??
Promocje się łączyły. Oszczędność spora. Jakość/komfort po przejściu z 50d niesamowita.
Chce się podzielic małym pozytywnym spostrzeżeniem o auto iso + zew. lampą ( pewnie było, ale mi umkneło)
W AV aparat samo dostosowywał iso w przedziale 100-400 nie ruszając czasu mając cały czas podpięta lampę, po przekroczeniu poszło w dół
Przy bardzo ciemnych warunkach na sali przełączałem na tryb M i iso na sztywno, ale przy jasniejszych, gdzie błysk ma być dla lepszego efektu ciekawiej wychodzi na AV, częściej tak używam
U nas nowości szybciej się pojawiają:D