-
Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Czy ktoś nie "zgubił" ostatnio w okolicy Wrocławia zestawu 650d z Sigmą 17-50/2.8?
CANON EOS 650D ! BODY ! 13000 ZDJĘĆ ! (6514027767) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - samo body, bez ładowarki, bez żadnych dodatków
Obiektyw chyba już "się upłynnił" (mieli wcześniej ta ofertę na stronie loombard).
-
-
-
Ktoś chce niewiele używanego 5d mk II z 24-105L, garścią kart i filtrami za 3000?
Canon 5D Mark ii - 24-105mm f4 L (6554092755) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Oczywiście tylko płatność z góry na konto, bo sprzedający "nie uznaje" PayU, i dziwnym trafem dokładnie taki sam zestaw jest na ebayu
Canon 5D Mark ii -*MASSIVE BUNDLE DEAL*- inc 24-105mm f4 L series lens & Tripod
-
na alledrogo już usunięto ;)
-
-
UAWGA na OLX. Osoba od września 2012 roku sprzedaje EOS 5d Mark III za 2600 zł.
Oczywiście zdjęć nie przesle więcej a te z ogłoszenia pochodza z ebaya.
https://www.olx.pl/oferta/canon-eos-...9-IDi91zd.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pajonk
UAWGA na OLX. Osoba od września 2012 roku sprzedaje EOS 5d Mark III za 2600 zł.
Widocznie za drogo skoro od 4 lat nikt nie kupił.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Widocznie za drogo skoro od 4 lat nikt nie kupił.
Dobry żart.
Przepraszam za nieścisłość. OSOBA z datą rejestracji wrzesień 2012.
Zwykle jest większe zaufanie do osób z dłuższym stażem na portalach, niż jakiś świeżak co od razu zamieszcza ogloszenie za parę tysiecy. ;)
Strona zgłoszona i usunięta. Osoba podawała, że jest z Kościerzyna.
-
Kupowanie czegokolwiek z OLX z wysyłką to spore ryzyko. Już w ogóle odradzam płacić z góry.
-
Co ciekawe ogłoszenia zostały skasowane, ale użytkownik nadal aktywny.
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/5AQJ/
Ja kupiłem 2 telefony przez OLX przy wpłacie z góry, nawigacje i inne rzeczy, jeszcze się nie przejechałem,
w przeciwieństwie do allegro. Ale to bylo kiedyś, dzisiaj bym tego nie powtórzył. ;)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
no i co z tego? bo nie wiem... dostał na raty 50x0% i teraz sprzedaje za gotówke (ładnych pare lat temu tak kupiłem 2 dniowe 40D własnie wziete na raty) jak ludziska nie dostaja kredytu a jest pilna potrzeba szybkiej gotówki to kombinuja bo o raty generalnie łatwiej... :-)
jest dostawa za pobraniem, zawsze mozna dopłacic za sprawdzenie, nie widze problemu
ale oczywiscie moge sie mylic, ale w takim wypadku to bym "sprzdawał" cos drozszego ;-)
-
Może i tak, ale nie sprawdziłbyś zawartości pudełka w takim razie i nie zrobił zdjęcia obiektywu?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Może i tak, ale nie sprawdziłbyś zawartości pudełka w takim razie i nie zrobił zdjęcia obiektywu?
napisał, że "przez niego nie otwierane" wiec może zrobił to tylko sprzedawca :-)i może jemu to kompletnie zwisa co jest w srodku (zakładam ze nie kazdy musi sie znac na sprzecie i moze nie wiedziec co i jak sfocic :-) a czasem jak sie nie wie to lepiej nie robic) wybacz to tylko takie luźne dywagacje,nie znam człowieka, i naprawde nie wiem czy to przekret czy nie, a jak kupiec bedzie chciał wiedziec co jest w srodku to +5pln i juz :-)
-
Ktoś nie zgubił ?
Dziwnie tanio
Bez dokumentów
http://allegro.pl/show_item.php?item=6584203973
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mmteam
Takie sprzętu się nie gubi
Cena odpowiednia, nie widzę nic dziwnego
Dokumenty dostaje się przy zakupie w sklepie, obiektyw z aukcji jest używany
-
Sprzedający nie ma zadnych dokumentów
Ale to oczywiście mogą być tylko moje obawy
Dzieki
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mmteam
Sprzedający nie ma zadnych dokumentów
Ale to oczywiście mogą być tylko moje obawy
Dzieki
Wiadomo, lepiej dmuchać na zimne, ale sprzedający jest aktywny w październiku więc przejęcie konta odpada. Proponuje odbiór osobisty, więc sprzęt ma i na 99% ze znalezionym sprzętem by się nie afiszował. Sprzętu nie używał osobiście i raczej to powinno zainteresować kupującego. Nie jest jego 1 właścicielem stąd tez pewnie niższa cena
-
Chciałbym wam podesłać pewien artykuł, uważajcie co i gdzie kupujecie.
https://niebezpiecznik.pl/post/kupuj...am-na-allegro/
-
Masakra
I człowiek głupi daje się nabrać
Ze tez nie można takich łotrów dorwać i wpierdzielić jak należy
-
Wczoraj Pani Anna, która zmieniła nick na męski a dzisiaj Krystyna.
https://www.olx.pl/oferta/canon-eos-...tml#f014a76702
Canon jak nówka 5d III 1181 zdjęć 2600 zl. Nic tylko brać.
Trochę też dziwne ogłoszenie 6D za 3000 zł.
https://www.olx.pl/oferta/lustrzanka...tml#887e8f4a89
-
Aparat Canon EOS 5D MARK IV (6612811097) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Co myślicie o tym? Dzwoniłem i nawet dostałem numer seryjny sprzętu od gościa. Cena kusząca :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
miXon
myslimy (przynajmnie ja tak mysle) ze jesli to miał byc plan na zareklamowanie sie to raczej słaby... sa lapsze ceny na all :twisted:
-
No niekoniecznie. Chcę kupić właśnie Mark IV i tak przegladam oferty. Na razie mam martwy okres i jeszcze jedno markII na półce, bo jedno już sprzedałem, więc ciśnienia nie mam, ale na marzec będę już potrzebował nowego body. Byłem nastawiony na fotoPasaż w Łodzi. Tam mieli za 16 jakoś ostatnio, a dziś natrafiłem na to. Fakturę wystawiają, bo pytalem, także szczerze proszę o opinie :)
-
No to kup [emoji38] i daj znać dla potomnych ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
miXon
Co myślicie o tym? Dzwoniłem i nawet dostałem numer seryjny sprzętu od gościa. Cena kusząca
Jest odbiór osobisty więc w czym problem? 5 tyś taniej niż w normalnym sklepie. Bierzesz kasę, umawiasz się i jedziesz po sprzęt. Wystawiają paragon a ty szczęśliwy odjeżdżasz. Powodzenia :)
-
-
Zastanawia mnie pochodzenie sprzetu. Faktycznie na Alle jest jeszcze za 11999. Nie do końca 5k taniej bo nawet rtveuro z góry daje go za 16799, bo że względu na prawo i to że są autoryzowanym dystrybutorem nie mogą dać niższej ceny niż 17599, dlatego na stronie jest odnosnik żeby dzwonic i pytać o cenę.
Faktura fakturą. Sprzedawca może się nawet jutro zawinąć z biznesem bo gwarancji udziela producent...
Gdzie najlepiej kupić markIV? Oczywiście odbiór osobisty bo na wysyłke bym tego w życiu nie wziął
-
Cytat:
Zamieszczone przez
miXon
Gdzie najlepiej kupić markIV? Oczywiście odbiór osobisty bo na wysyłke bym tego w życiu nie wziął
Cashback - Canon Polska
Zjedź sobie na dół do zakładki "gdzie kupić"
W zasadzie wszystkie z tych punktów powinny być pewne.
-
Wiem, że z oficjalnego będzie pewne. Jednak myślę że mały dystrybutor da lepszą cenę niz 16 z groszami
-
Cytat:
Zamieszczone przez
miXon
Wiem, że z oficjalnego będzie pewne. Jednak myślę że mały dystrybutor da lepszą cenę niz 16 z groszami
Mały dystrybutor (lub ktokolwiek) może dać cenę jaką mu się podoba. Zazwyczaj jednak niewiele ma to wspólnego z rzeczywistością... No ale zawsze możesz wypróbować. Daj znać po transakcji bo pewnie znajdzie się więcej chętnych.
-
No dobra, przyznać się kto kupił nową "piątkę" za 12k i może ocenić co otrzymał? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
simon83
No dobra, przyznać się kto kupił nową "piątkę" za 12k i może ocenić co otrzymał? :)
Raczej każdy się bał :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
simon83
No dobra, przyznać się kto kupił nową "piątkę" za 12k i może ocenić co otrzymał?
Wszystkie 18, czy coś koło tego, rozeszły się w kilka dni. Znalazłem nawet dwa pozytywne komentarze do aukcji. Swoją drogą ciekawe, jeśli wszystko było ok, to czemu ktoś sprzedaje coś za 12tys a spokojnie może sprzedać za 13 czy 14. Różnica razy 18 daje całkiem sporą kwotę.
-
Nie dalej jak dwa może trzy tygodnie temu na alledrogo był nowiuteńki mk3 i 24-105 za jedyne 10.000 pln - po wymianie e-maila okazało się, iż tylko wysyłka choć z tego samego miasta.
Niby sprzedajacy raz już został napadnięty podczas transakcji i tylko wysyłka.
Odpuściłem ale z ciekawości za kilka dni zajżałem na konto typa i zostało ono zawieszone - może za nie opłacenie rachunków, a może za grę w pręta.
wysłane z Nokii 6210.
-
U tych wszystkich do których pisałem była opcja odbioru osobistego. Jeden chciał na parkingu a drugi to oferta z lombardu (razem z bukmacherką Fortuna) po tym jak zadzwonilem to cena skoczyła do 13999 po tygodniu, jednka i tu i tu bałem się kupić ;p
-
Jest ryzyko, masa gnojków szuka łatwego zarobku ale my też cfaniakujemy, szukając ofert typu prawie nowy o 2 tys. taniej,
Jeden aparat miał przyjechać do mnie do biura - abym czuł się bezpiecznie, ale albo nie mógł dojechać, albo choroba, a po tygodniu: proszę jednak przyjechać po aparat do mnie do domu.
OK, proszę go aby dodał mne do znajomych na FB abym wiedział czy to co mówi kim jest to prawda -
Pyta się co? pan poważnie?
Tak, a co jakiś problem? ....
I za 2 godziny - oferta nieaktualna :) oczywiście mogła być bo sprzedajacy się zgodził na niższą cenę od wyjściowej i prawdopodobnie ktoś mógł faktyczne kupić poprzez kup teraz lub się dogadali za wyższą cenę od mojej propozycji. Ale strach przed potwierdzeniem swej tożsamości na FB - tym bardziej, że swej tożsamości sprzedający nie krył, wręcz miał to być atut pochodzenia aparatu, budził zastanowienie. Byłem pewnie zbyt upierdliwy i pomyślał, że po tygodniu od kupna będę sobie rościł huk wie co.
wysłane z Nokii 6210.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
benicjusz
Jest ryzyko, masa gnojków szuka łatwego zarobku ale my też cfaniakujemy, szukając ofert typu prawie nowy o 2 tys. taniej,
Jeden aparat miał przyjechać do mnie do biura - abym czuł się bezpiecznie, ale albo nie mógł dojechać, albo choroba, a po tygodniu: proszę jednak przyjechać po aparat do mnie do domu.
OK, proszę go aby dodał mne do znajomych na FB abym wiedział czy to co mówi kim jest to prawda -
Pyta się co? pan poważnie?
Tak, a co jakiś problem? ....
I za 2 godziny - oferta nieaktualna :) oczywiście mogła być bo sprzedajacy się zgodził na niższą cenę od wyjściowej i prawdopodobnie ktoś mógł faktyczne kupić poprzez kup teraz lub się dogadali za wyższą cenę od mojej propozycji. Ale strach przed potwierdzeniem swej tożsamości na FB - tym bardziej, że swej tożsamości sprzedający nie krył, wręcz miał to być atut pochodzenia aparatu, budził zastanowienie. Byłem pewnie zbyt upierdliwy i pomyślał, że po tygodniu od kupna będę sobie rościł huk wie co.
wysłane z Nokii 6210.
Mi ktoś wyjechał kiedyś z Fejsbookiem. Kiedy przestałem się śmiać obiektyw już miałem sprzedany. Potwierdzenie tożsamości na Fejsie :)
-
Spoko, wiem do czego pijesz ale na profilu był od lat... i niby wszystko się zgadzało ale się nie zgodził.
Może dla Ciebie 8 tysięcy to pierdnięcie ale dla mnie to jednak dalej sporo kasy :)
Dodatkowo zdjęcie body z netu i opis ciurkiem z dpreview czy podobnego.
wysłane z Nokii 6210.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
benicjusz
Spoko, wiem do czego pijesz ale na profilu był od lat... i niby wszystko się zgadzało ale się nie zgodził.
Może dla Ciebie 8 tysięcy to pierdnięcie ale dla mnie to jednak dalej sporo kasy :)
wysłane z Nokii 6210.
Nie w tym rzecz. Mogę wydać w każdej chwili 10 tys na zachciankę ale zgłaszałem na Policje i odzyskałem pieniądze za doładowanie telefonu z allegro w kwocie 45 zł. Jak ktoś będzie chciał cię oszukać to i profil na fejsie sobie załatwi
-
Gratuluję zwięszkasz tym nasze PKB [emoji14]
A poważnie, racja to co mówisz, ale człowiek kombinuje jak koń pod górkę, zawsze można kupić w sklepie stacjonarnym będzie najbezpieczniej ale najdroższe dlatego szukamy z drugiej ręki.
Miało to być potwierdzenie tego co mówił, nie chciał tego zrobić to włączyła mi się na stałe lampka... i tyle bo przez tydzień coś za dużo było nie mogę, nie mam czasu... choroba itp itd.
Po prostu nie ufam ludziom, może popadam w lekką paranoję.
wysłane z Nokii 6210.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
benicjusz
Gratuluję zwięszkasz tym nasze PKB [emoji14]
A poważnie, racja to co mówisz, ale człowiek kombinuje jak koń pod górkę, zawsze można kupić w sklepie stacjonarnym będzie najbezpieczniej ale najdroższe dlatego szukamy z drugiej ręki.
Miało to być potwierdzenie tego co mówił, nie chciał tego zrobić to włączyła mi się na stałe lampka... i tyle bo przez tydzień coś za dużo było nie mogę, nie mam czasu... choroba itp itd.
Po prostu nie ufam ludziom, może popadam w lekką paranoję.
wysłane z Nokii 6210.
Tak to paranoja, rodzi się kiedy chcesz kupić jak najtaniej
-
Gdybym chciał najtaniej wybrał bym oferte z OLX za 3500,- jest ich pełno.
15-23% taniej niż nowy to nie jest najtaniej :) jakbyś nie liczył. Będę dalej musiał żyć z tą paranoją, życzę najlepszego.
wysłane z Nokii 6210.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
benicjusz
Gdybym chciał najtaniej wybrał bym oferte z OLX za 3500,- jest ich pełno.
15-23% taniej niż nowy to nie jest najtaniej :) jakbyś nie liczył. Będę dalej musiał żyć z tą paranoją, życzę najlepszego.
wysłane z Nokii 6210.
23% taniej niż nowy to sporo, przy 15% powinna zapalić się lampka ostrzegawcza.
-
Różnie bywa, są ludzie którzy kupują na firmę (VAT 23%) na raty i sprzedają bo potrzebują kasy. Nie ma co bić piany jeszcze jedna próba i lecę do sklepu po nowy tańszy bo niższy.
I jest to już sprzęt używany to nie może kosztować tyle co w sklepie, 200-300 zawsze można urwać w sklepie. Kiedyś na 6d urwałem 150 zeta dlatego oszczędności 500 złotych aby kupić używany to nie dla mnie :)
wysłane z Nokii 6210.
-
70D komuś nie zaginął? Trochę podejrzana aukcja
Aparat CANON EOS 70D (6728928223) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Witam, mam na sprzedaż w bardzo dobrym stanie lustrzankę Canon EOS 70D. Niestety nie posiadam do niej oprócz karty SDHC 16GB i obiektywu 50mm 1:1.8 żadnych innych akcesoriów ani ładowarki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
boniek82
Juz nie ma aukcji. Zakończona przez allegro.
-
Może jestem przewrażliwiony, ale wydaje mi się, że cyfrowe.pl nie sprzedawały aparatów z amerykańskimi ładowarkami (zintegrowana wtyczka z wysuwanymi bolcami), a właściciel aparatu nie wstawiałby na aukcje allegro zdjęć z e-baya:
CANON EOS 5D MARK 2 POLECAM (6729736093) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Kolejny sprzęt "zakupiony oczywiście w Polsce" z angielskim kablem do ładowarki, i także zdjęciami z ebay-a:
Canon EOS 5D mark III (6726668114) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Zastanawiający jest opis, tylko i wyłącznie PayU, brak możliwości odbioru osobistego.
-
Moje nowe 5d3 kupione było w sklepie PL i ładowarka jest z bolcami. Może w tej wersji też były rozprowadzane "dwójki"?