Odp: 7d mk2 zaprezentowany
Tez szukam tej tragedi i nie moge znalezc...
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Coś jest nie tak. Artykuł jest z 10 listopada 2014 a te fotki mają datę 03.01.2014, czyli są strasznie stare i chyba nie robione przez Fotopolis:confused:.
Albo jest majstrowane w exif'ie:?:
Cytat:
Zamieszczone przez
1glider
Coś jest nie tak. Artykuł jest z 10 listopada 2014 a te fotki mają datę 03.01.2014, czyli są strasznie stare i chyba nie robione przez Fotopolis:confused:.
Albo jest majstrowane w exif'ie:?:
Może nie zmienili daty w aparacie, a ta jest domyślna dla softu? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
busz
Może nie zmienili daty w aparacie, a ta jest domyślna dla softu? ;)
Fakt. Może to być przyczyną. Świadczy to jednak o solidności redakcji przy opracowywaniu testów.:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Konkretnie co wygląda tragicznie? Ja się nie znam, ale przejrzałem kilka sampli i jest ok, szczególnie jeśli chodzi o szum na wysokim ISO.
no ponioslo mnie ale po prostu liczylem ze faktycznie przebije mk1 a tu w sumie wiekszej roznicy nie ma... moze na wykresach okaze sie ze jest hiper mega ale co z tego jak ''na oko'' jest bardzo podobnie
Plusy 70d względem 7d2:
+ mniejszy i lżejszy, wg mnie format 70d/6d jest optymalny
+ gibany LCD bardzo przydatny przy makro i zdjęciach z niskiej perspektywy; absolutnie NIEZBĘDNY przy filmowaniu
+ ekran dotykowy - szybsze ustawianie punktów AF i możliwość dotykowego wyzwalania migawki; wg mnie da się bez niego obejść przy robieniu zdjęć, gorzej przy filmowaniu
+ wi-fi - można się obejść bez jeśli ma się ruchomy LCD :lol:
Powyższe piszę z ponad rocznej perspektywy użytkowania 70d.
Punkty AF wybierasz na ekranie??
Skoro tak już teoretyzujemy, to w kwesti jakości obrazka 7DII polecam ten materiał:
https://www.youtube.com/watch?v=FTuBr0W0Zhw
Oczywiście, że punkty AF wybieram na ekranie :) W trybie LV i podczas filmowania. Jest:
a. Szybciej niż joystickiem czy pokrętłem,
b. Delikatniej - nie wprowadza się dodatkowych drgań.
A maksymalna fanaberia to wyzwalanie migawki dotykiem ekranu. Wbrew pozorom też czasami przydatne.