no to "Aniołku" - chyba sobie nagrabiłeś z tą reklamą:twisted:
Wersja do druku
Moim zdaniem za duża konkurencja, każdy uważa się za " fachowca" a na filmie, zdjęciach z imprezy nie można się rozpoznać:) Wesel jest może mniej, ale usługodawców coraz więcej.
to fakt teraz każdy kto trochę liznął tego fachu myśli, że "potrafi"
Ja też mam więcej zleceń, chociaż też nie pracuje jakoś długo w tej branży i w latach kiedy było lepiej. Mam więcej niż w zeszłym roku, ale też nie znaczy, że tyle, żeby być z tego zadowolonym. Ja jestem za tradycyjną rodziną, tak samo w swoim życiu postępuję, a czasem ktoś biadoli, że ślubów nie biorą a sam na kocią łapę.. więc o czym tu rozmawiać? Wszędzie jest za dużo dlatego też jest kryzys, bo w końcu nie ma za co kupować tych wszystkich cudów, a jak u Ciebie nie kupią o nie zarobisz i nie kupisz u drugiego. Ale z drugiej strony mój guru mówi że jak jest źle to trzeba się cieszyć bo będzie lepiej. Gorzej jest jak jest dobrze :)
Kilka lat temu miałem okazję zobaczyć na własne oczy ile osób jest zainteresowanych szkoleniem przygotowującym do wykonywania zdjęć w kościołach. Szkolenie było zorganizowane wKurii w Katowicach. Było tyle ludzi, źe prowadzący przez ponad godzinę czytał listę obecnych. Ciekawe ile % z nich obecnie działa w branźy...
Nie chce mi się czytać o zdychaniu, ale chyba to odpowiednie miejsce by zapytać ile bierzecie za fotografowanie 1 Komunii lub Ślubu Cywilnego w porównaniu do pełnego reportażu ślubnego? (kwotowo lub procentowo)
Ja ostatni reportaż z USC przyjęty na sierpień tego roku wyceniłem na 500zł. Żadnych albumów zdjęcia na płycie. Oczywiście zlecenie oddałem koledze.