No i MacGyver chłopie musisz lecieć w cieple kraje, coby koledze "zieleń i chmurki" cyknąć :D
Wersja do druku
No i MacGyver chłopie musisz lecieć w cieple kraje, coby koledze "zieleń i chmurki" cyknąć :D
No każdy powód jest dobry żeby się z roboty urwać, zwłaszcza w ciepłe kraje ;-)
No ale tak wracając na ziemię, to do weekendu to mogę działanie rzeczonych polarków przetestować co najwyżej na szybie (też jakaś informacja, ale większość fotoamatorów używa ich jednak w nieco innych celach)
Nie musi to być extremalny test, wystarczy nawet subiektywne odczucie (o ile różnice w filtrach będą znaczące) btw. czy obydwa z tych filtrów mają dwa gwinty czy tylko Digital?
A za opisanie odczuć (nawet na szybie) będę zobowiązany :)
Dzięki za szczere chęci. Na chybił trafił kupiłem PRO 1 Digital.
Puki co spełnia moje oczekiwania.
czy na polara w wersji slim idzie założyć dekielek od obiektywu czy trzeba dokupic osobną pokrywkę?
Marumi CPL DHG (pierścień slim)posiada gwint zewnętrzny, który umożliwia założenie dekielka.
Tu jest teścik w/w filtra.
Na polary marumi CPL DHG i CPL WPC normalnie zakłada się dekielki i pasują idealnie, nawet te Canonowe. Co dziwne, mają głębszy gwint zewnętrzny niż wersja nie-slim.
Jeśli ktoś planuje zanabycie jakiegoś Marumiaka to zapraszam do mnie po wycenę :)