Nie_za_bardzo.
Wersja do druku
ale to chyba i tak dobrze :D fajny obiektyw, ale ja nie widzę zastosowań dla niego u siebie.
Ja powiem tak - mam i używam jednego 70-300 VC prywatnie. Miałem go nawet ostatnio na wakacjach i używałem jako główne szkło. W wolnej chwili wrzucę gdzieś więcej zdjęć z niego, na początek jedno, ZUPEŁNIE BEZ OBRÓBKI, ustawienia fabryczne DPP.
Duży plik: http://www.kubacichocki.pl/test/tamron70300usd/g01.jpg
Hej chłopaki,
sam teraz już poszukuję sklepu w warszawie gdzie będą mieli parę sztuk tego tamrona, (tachanie krowy w postaci 70-200 2.8 jest mega upierdliwe), by dało się podpiąć puchę i sprawdzić jego jakość, i tutaj pojawia się pytanie, jak jest z jego jakością, bf/ff itp. trzeba mocno wybierać, czy jakość się poprawiła i jest spora szansa trafić dobra i ostrą sztukę ??
Ja wybierałem, bodajże z trzech. Generalnie wszytkie były OK, jeden lekko odstawał (mydełko) na pełnej dziurze, ale to minimalnie. Z BF/FF nie mam żadengo problemu.
Witam
Mój przyjechał kurierem, więc nie było jak wybierać i na jakość nie narzekam. Za te pieniądze nic lepszego (jaśniejszego) się nie dostanie.
Ja zamówieniem w sklepie internetowym, na jakość nie narzekam albo ja nie widzę bb/ff. Z szybkości i stabilizacji jestem bardzo zadowolony.
Jak widać, szkło z 40D daje radę.
iso 800
1/640 s
f/5.0
70-300@175mm
Witam wszystkich
Większość chwali ten obiektyw, ale to porównanie nie jest rewelacyjne dla tego obiektywu:
Tamron 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD Lens Image Quality
Wiem, że to stałka i droższa ale jak ktoś chce korzystać głównie z 300 mm to nie wiem czy jest sens wchodzić w ten obiektyw.
Jak ten obiektyw oddaje kolory w porównaniu z Canonem? Bo np. kolory Sigmy 100-300 średnio mi odpowiadają.