Ja zamienilem 50 na 5. Jedyna wada dla mnie jest to ze 5 jest wolniejszy, reszta na plus!
Jezeli nie pstrykasz rajdow to sie nie zastanawiaj.
Wersja do druku
Ja zamienilem 50 na 5. Jedyna wada dla mnie jest to ze 5 jest wolniejszy, reszta na plus!
Jezeli nie pstrykasz rajdow to sie nie zastanawiaj.
hm a z przebiegiem 70 tys. warto wciaz brac? bo stoi po ladnej cenie, ale ten przebieg...
akurat zastosowanie bardziej portretowe, wiec szybkosc to tam ujdzie!
Dawno wybrałem wyjście pośrednie, czyli aps-h mnożnik 1.3 Duża matryca, brak paskudnej winiety, solidny sprzęt. Nawet nie myślę o FF.
Prosta sprawa.
5d do Portretu, fashion, reporterki typu ślubniaki.
50d wszędzie tam gdzie potrzeba większej ogniskowej i szybkości czyli ptaszki, sport, macro, samoloty itd.
5d vs 50d? Jeśli nie fotografujesz na CROP'ie to jak dla mnie sprawa prosta 5D
Zalezy co sie fotografuje, jesli zalezy komus na szybkim AF to 50d a jesli na bardzo dobrej jakosci zdjec w trudnych warunkach np koscioly itp to 5D. Nie mniej jednak nie twierdze ze 50d produkuje zly obrazek, uwazam ze kazdy z tych aparatow ma swoje zastosowanie.
Aj..co tu porównywać ?
Właśnie z 50d się kiedyś przesiadłem na 5d, mimo odklejenia się lustra i kiepskiego wyświetlacza pokochałem ten aparat, FF to FF:) mam jeszcze 500d, chyba ta sama matryca co 50d, naprawdę nie ma co porównywać.
A i ptaka też trafisz z 5d, bez przesady :)
5D MKI do reporterki ?? :roll:
sporo się naczytałem na temat jego możliwości do fotoreporterki ale w większości wypowiedzi nie doczytałem się pochlebnych opinii do tego zastosowania... owszem - MKII ale nie MKI
Uważacie, że tak nie jest ?
Mam 50D i nosiłem się z zamiarem przejścia na 5D MKI ale odwiedziono mnie od tego pomysłu...
Słabych 'doradców' miałem ?