72 jest fajne,ale poza balonikiem to mało ma wspólnego ze zbiórką żywności;)
Wersja do druku
72 jest fajne,ale poza balonikiem to mało ma wspólnego ze zbiórką żywności;)
pierwsze jest najlepsze pod względem ekspresji modeli:), wykadrowałbym koncentrując się na PG, pozostałe takie jakieś, przypadkowe, bez pomysłu i mało reporterskie ...
ciasne kadry stroisz spraw sobie jakiś szeroki lub rób z dalszego dystansu ...
ten ucięty balonik nie wygląda zbyt dobrze ;(
Teraz podzielę się z wami swoją codzienną robotą, czyli fuchą fotografa w gazetce szkolnej:D Temat numeru to "Używki", udało mi się koleżankę na zdjęcia namówić i oto co z tego wyszło:
75. Prawodopodobnie to będzie na okładce:D
76.
77.
Miałbym prośbę, abyście na te zdjęcia spojrzeli też jak na normalne zdjęcia i o jakieś komentarze, opinie jak zwykle bardzo proszę;) Z góry dzięki za odwiedziny!
Technika jak zawsze nienaganna, nie wiem czy ten szum już jest idealny, ale nie mnie komentować szum jak ja jeszcze ani jednego b&w z kliszy nie widziałem.
Odnośnie zawartości : jak używki to imo nie kawa :P, tylko coś poważniejszego chyba. Wiem, że miało być tak "realistycznie", ale piwo na ławce przy bloku też dałoby radę, no a w klubie papierosy to już wogóle. I miałbyś możliwość pobawić się kształtem dymu :D
No a jak już kawa to nie wiem czy dobrze myślę, ale z tą słomką to zły pomysł, bo gdybym nie wiedział że to używki to bym pomyślał że ktoś pije ciepłą Colę :P Chyba że to nie kawa :P
Ech... Właśnie takich komentarzy jak ten twój chciałem uniknąć... Sprawa jest ciężka. Bo pierwsze zdjęcie było ostre, był facet z butelką, na tle szkoły, zresztą co ja się będę rozpisywał! Tutaj jest prevka. Jednak to zdjęcie spadło jako za ostre... Stwierdzilem, że zrobię tak, żeby było głupio, no dosłownie tak jak to widać na tych zdjęciach. Czyli kawa i do tego przez słomka, jeszcze jakaś prześmiewcza poza[tak btw w kubku nie jest kawa, tylko kompot, ale dobrze, że w bw tego nie widać:p].
A drogi Miclesie - jeśli chodzi o używki to kawa jest jak najbardziej pełnoprawną używką, cytat za wikipedią: Jedna z najpopularniejszych używek na ziemi i główne źródło kofeiny. Tak samo jak i herbata;) To tak w ramach edukacji międzyszkolnej;)
Kurde... Teraz żałuje, że napisałem, że to do artykułu o używkach, bo kompletnie nie o takie komentarze mi chodziło...
Jak dla mnie drugie kocur :)
Pozostałe średnio mi się podobają, ale ze względu na mimikę.
P.S. Znajomo mi wygląda ta Twoja koleżanka :p Znam gościa który z nią miał sesyjkę, tak mi się coś wydaje.
No oczekiwałem komentarzy technicznych, typu kadr za bardzo w prawo, za dużo góry, za mało dołu lub na odwrót, zbyt ciasny kadr, oczy nie ostre, za duży szum[to niestety wynik obróbki], że te zdjęcia się kupy nie trzymają, wszystko się sypie, gdzie są mocne punkty, że ręka powinna być bardziej w lewo, bo coś tam zasłania, etc. Albo: co to za tragiczne zdjęcia, to napewno ty je robiłeś?:p Itd.
No oczekuje normalnych komentarzy, takich jak w każdej innej galerii;) Technicznie i kadrowo. No może być też treściowo, tylko wtedy będę musiał wyjaśniać całą gazetkowo-szkolną hierarchię i problemy, a to dłuższe od niejednego peruwiańskiego serialu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Hehe - ano miała pewną sesję;) Dlatego i ja postanowiłem ją do swojej sesji wykorzystać. A co z mimiką nie ten teges?