PIT? eee. to znaczy? przejrzalem wczoraj ale nie mam sily ponownie przewalac wszystkiego
Wersja do druku
PIT? eee. to znaczy? przejrzalem wczoraj ale nie mam sily ponownie przewalac wszystkiego
PIT-53, wypełniasz co miesiąc. Rubryka dochody z zagranicy - inne.
Pytanie właściwie do wszystkich, może odpowiedzą bardziej doświadczone w stockach Panie, skąd bierzecie tematy do zdjęć?
Dorzucę do wątku tłumaczenie iStockphoto™ Photographer Application Quiz
http://www.sell-photo.ru/modules.php...articles_id=45
Trzeba iść z postępem i przerzucić się z rosyjskiego na angielski :mrgreen:
jak poprzegladasz dokladniej istockphoto czy inne stocki i popatrzysz po nickach albo lokacjach fotografow to naprawde masa ludzi z rosji, krajow bylego WNP/ZSRR, europy srodkowo-wschodniej czy balkanow robi i wysyla fotki na stocki, a powod tego wydaje mi sie bardzo prozaiczny, poprostu wartosc nabywcza 1$ jest inna na rosyjskiej prowincji niz powiedzmy w Londynie czy NYC, podejrzewam wrecz ze spora czesc osob w tym rejonie swiata moze sie z tego calkiem niezle utrzymywac, zwazszywy na koszty zycia, bo czym innym jest 100$ ktore gdzies daleko na wschodzie moze sie rownac miesiecznemu wynagrodzeniu a czym innym chociazby w UK, czy USA gdzie to jest najczesciej mniej niz dniowka normalnie pracujacej osoby, poza tym latwiej w takiej rosji czy nawet polsce o "tanie" modelki, niz juz na wyspach, gdzie czas wolny innej osoby jest zwyczajnie "drozszy"
Powiem ci że już dawno doceniłem role internetu jako źródło "dodatkowych" zarobków. Niekiedy chciałbym się przeprowadzić do jakiegoś kraju afryki gdzie całodzienna fizyczna praca człowieka jest warta 1-2$.
Byłbym bogaczem :) tylko żeby neta mi podłączyli.
Od tego roku formularza PIT-53 już się nie składa. Należy jedynie w odpowiednim terminie zapłacić podatek.
Mam pytanie technicznej natury: czy wrzuca sie zdjęcia w największym formacie a serwisy same sobie resize'ują do mniejszych, czy trzeba o to zadbać samemu?
Nor, sami sobie resize'ują.
Niech mi ktoś powie gdzie na istckphoto jest ten quiz? Czy dobrze rozumiem, że powinien się pojawić po przeczytaniu instrukcji w miejscu przycisku "apply now"? Za cholere nie mogę go znaleść a po kliknięciu na "Continue to the Application" wraca mi do strony z linkami do instrukcji
EDIT: problem rozwiązany. najwyraźniej moje łącze coś mieszało. u znajomego wszystko poszło bez problemu