Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Ale pamiętasz o tylnej ćwiartce zyska teoria...
Od tylca ładniej wyszły skrzydła - kolorystyka ;) moja teoria;)
Ciężko teraz focić bo zajmują się potomstwem :) a po 2 moja miejscówka zarasta :(
Może w sobotę tam zaglądnę to wczesnym rankiem przerzedzę sitowie przed czatownią :) Choć mam ochotę wybrać się za Pomurnikiem , u mnie to się zwie -PICCHIO MURAIOLO. One u mnie gnieżdżą się na wysokości ok 2000 m.więc daleko nie mam .2 godzinki na piechotę i może się uda go sfotografować.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
na wysokości ok 2000 m.więc daleko nie mam
No tak, co to jest kilometr w jedną czy drugą stronę :) to fraszka.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
No tak, co to jest kilometr w jedną czy drugą stronę to fraszka.
Chciałbym żeby tak było :) niestety mam do pokonania ok 1300 m w wysokości :) a to się inaczej przekłada :)
Robert jak tam postępy z powiększeniem mocy do lampy błyskowej ? Ja w następnym tygodniu zamawiam gotowca.
Masz może RAWa np. 174? Tym razem ja chciałbym się pobawić.
Ten pierwszy colombaccio chyba tak nie do końca trafiony. Drugi ładny. A piro piro też niezły.
Fajny ten italiański:)
Tak się teraz przyglądam i masz rację. Podejrzewam że mogłem pomylić kadry do wstawienia na forum.Jutro dokładnie się temu problemowi przyjrzę :) Pewnie okulary już przydałoby się mocniejsze;)
Italiański przejdzie - ale już dialekt neapolitański to już dla mnie koszmar :) Dialekt sycyliański da się ogarnąć ale też nie jest łatwo :) W ogóle tych dialektów mają w cholerę .Nie rejony a wręcz miejscowości wyrobiły swe dialekty. Co ciekawe,w języku włoskim za język standardowy służy dialekt florencki.
italy ,ty jesteś świetny trener,ale jako zawodnik ...... potrzebujesz trenera heheh
178-słabe
179-przeostrzone/przezodszumione
180-dobre-zmnieszyłbym kontast i ujął czarnego
BTW :
kilometr to kilometr,co za różnica czy w poziomie czy w pionie :) ,
wystarczy zapytać wzorca z Sewr :) . ,pzdro
I takie opinie są najcenniejsze :) Co prawda w pierwszym odruchu powodują wzrost ciśnienia :twisted: ale po chwili przemyślenia opadają emocje a wzmaga się chęć przywalenia krytykantowi lepszym jakościowo zdjęciem :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
kilometr to kilometr,co za różnica czy w poziomie czy w pionie ,
proponuję przejść ten kilometr po płaskim po łące , a potem dystans jednego kilometra przewyższenia :)po stoku o pochyleniu ok 55 % :mrgreen:
Albo kilometr przewyższenia po średnim znakowanym szlaku - powiedzmy, że nachylenie jest 20%. Nogami wychodzi ponad 5 km i jeszcze pod górkę.