Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Może wstrzymajmy się z osądami,z teoriami spiskowymi do momentu powrotu aparatu z serwisu....Sądzę, ze oddał do sprawdzenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Przerobilem już kilka korpusów canona, od początku głównie na jasnych szklach. Robię ok. 50k zdjęć rocznie komercyjnie i prywatnie. Nie sprowadzaj proszę wszystkich do poziomu początkującego photography z kitem i 50tką 1.8. Wiem jak to wszystko działa, na co trzeba ostrzyć, jakie są ograniczenia af, kiedy jest moja wina nietrafienia, kiedy trudnych warunków a kiedy to po prostu 6d, którego po prostu nie mogę rozkminić;) Widzę spory potencjał w tej puszce i bardzo bym chciał zeby się to jednak udalo wyregulować.
Ależ oczywiście... dlatego dodałem ;)
Bez względu na wszystko i tych moich chwilowych problemów z AF, na co pomogła regulacja, ani chwili nie żałuję, że kupiłem tą puszkę, tym bardziej, że czy to z 60d czy 550d, było z AF dużo gorzej ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Bez względu na wszystko i tych moich chwilowych problemów z AF, na co pomogła regulacja, ani chwili nie żałuję, że kupiłem tą puszkę, tym bardziej, że czy to z 60d czy 550d, było z AF dużo gorzej ;)
Ja rozumiem, że w przypadku np. 60d, mówimy po prostu o wolniejszym czy nie zawsze trafnym ustawieniu ostrości, a w przypadku 6d o sytuacji gdy bez mikroregulacji to przy zmianie oświetlenia nie zrobimy "niemal nic"...
U mnie zmiana oświetlenia nie wpływa na pracę Af.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Chodzi mi o to, że z takimi szkłami nie powinno być problemów z AF.
W takim razie przepraszam, dodając równocześnie, że pogubiłem się już w tej części wątku o 6D.
Zaczęło się od problemów z EF 50 F1.4, różnych warunkach oświetleniowych, teraz dochodzą problemy z ostrością w bardzo dobrych warunkach. Troche to wszystko się pogmatwało.
Najgorsze jest to, że z niewiadomych przyczyn mój egzemplarz też zaczął fixować.
W niedzielę podczas spaceru z synkiem, chciałem mu wykonać kilka ujęć w ruchu.
Była piekna pogoda, bardzo słonecznie, silne światło boczne. Miałem 6D i 100L. Wróciłem do domu z ani jednym super ostrym zdjęciem.
Nigdy mi się taka przygoda nie przytrafiła. Muszę to jak najszybciej sprawdzić.
Dodam, że tydzień wcześniej wykonywałem podobne ujęcia 200L i wtedy prawie wszystkie zdjęcia miałem pięknie ostre, była również piękna pogoda, ale robiłem zdjęcia w bardziej zacienionym miejscu.
Teraz zaczynam się zastanawiać, czy rzeczywiście coś jest na rzeczy z tym światłem?
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
Najgorsze jest to, że z niewiadomych przyczyn mój egzemplarz też zaczął fixować.
To jest wlasnie samospelniajaca sie przepowiednia. Poczytales o problemach z AF i podswiadomie zrobiles cos zeby miec to samo :p :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
RHJG
Wina Tuska ......
Wina osób, które zamiast wsadzic do puszki sprawny af, wolały skupic się na GPS czy wifi......
Cytat:
Zamieszczone przez
RHJG
Wina Tuska ......
chyba kopaczowej:shock: