Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
To chyba zarejestrowane błędy i przy jakim przebiegu nastąpiły. Na końcu powinien być przebieg całkowity czyli 43000
Ostatnia sekcja to przebieg bo widać tag zamykający sekcje z błędami.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
MstrG
To nie jest ten fragment?
<TotalShoot>56794</TotalShoot>
<TotalShutter>43913</TotalShutter>
Jest i jeszcze ile powercycle było
To w końcu jaki mam przebieg? W sumie ok. 50 k by się zgadzało, choć przyznam, że nie pilnowałem tego dokładnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
To w końcu jaki mam przebieg? W sumie ok. 50 k by się zgadzało, choć przyznam, że nie pilnowałem tego dokładnie.
Wychodzi na to, że:
Total Schoot (migawka mechaniczna + elektroniczna): 56794
Total Shutter (migawka mechaniczna): 43913
Zgadza się Twoim zdaniem? Fotografowałeś około 13 tys. na elektronicznej?
Cytat:
Zamieszczone przez
Pieknografia
Zgadza się Twoim zdaniem? Fotografowałeś około 13 tys. na elektronicznej?
Nie liczyłem, ale to całkiem możliwie. Ja generalnie fotografuję, jak się okazało, głównie na tej pierwszej kurtynie mechanicznej czy jakoś tak, ale był i okres, że na samej elektronicznej. Spinają się te liczby, tak na oko.
Cześć. temat związany z Eos R + tamron 70-210 4.0. Strasznie wolny AF, nawet 3 krotnie wolniej niż na 6D. To wina jakiegoś ustawienia R czy po prostu niektóre obiektywy nie pracują dobrze z systemem R?
Cytat:
Zamieszczone przez
Galipette
Cześć. temat związany z Eos R + tamron 70-210 4.0. Strasznie wolny AF, nawet 3 krotnie wolniej niż na 6D.
Podpinasz obiektyw za 700 złociszy wyprodukowany przez Tamrona kilka miesięcy wcześniej niż R-ka i do którego była jedna jedyna aktualizacja wyłącznie w wersji do Nikona i oczekujesz cudów?
Sie ma R-kę to trza qpować natywne szkiełka typu Canon RF 70-200 mm f/4 L IS USM za 6.500 złociszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Galipette
To wina jakiegoś ustawienia R czy po prostu niektóre obiektywy nie pracują dobrze z systemem R?
Niektóre? A niby w jaki sposób obiektywy niezależnych producentów mają poprawnie działać z korpusami serii R jeśli ich producent (Canon) cały czas ma zamknięty bagnet? Pytanie retoryczne rzecz jasna...
Nie całkiem 700 bo kosztował 2500 -w interfoto. Za 700 to bym nawet nie podejmował dyskusji...:lol:
Sigma 150-600 C działa dokładnie tak samo na 6d, Stary Canon 50 1.4 też śmiga aż miło ale to wiadomo canon.
Czyli czeka mnie zmiana szklarni - przynajmniej częściowa.
Cytat:
Zamieszczone przez
Galipette
Nie całkiem 700 bo kosztował 2500 -w interfoto. Za 700 to bym nawet nie podejmował dyskusji...:lol:
Sigma 150-600 C działa dokładnie tak samo na 6d, Stary Canon 50 1.4 też śmiga aż miło ale to wiadomo canon.
Czyli czeka mnie zmiana szklarni - przynajmniej częściowa.
Do czasu otwarcia bagnetu RF szkoda kasy na takie eksperymenty. Albo EF, albo natywne RF 70-200 f4.
ps.
przypadkiem nie skuś się na "okazyjny" Canon EF 70-200 f/4 L IS ze względu na znany problem Slipping Focus
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
przypadkiem nie skuś się na "okazyjny" Canon EF 70-200 f/4 L IS ze względu na znany problem
Slipping Focus
Jeżeli bym miał kupić to szkło to w wersji 2.8
https://youtu.be/O4UDNeBJK7g?si=hnl1rIB4wTe9v2cX
Moje spojrzenie na obiektywy RF kontra ich starsze odpowiedniki lustrzankowe. Czym się różnią, jak je podpiąć i czy w ogóle warto zmienić.